Match: Sparta Rotterdam - RSC Anderlecht
Date: 15-08-2009
Time: 15:00 tot 16:10
Result: 1 - 2
Report: Anderlecht moest deze wedstrijd sowieso winnen om nog een kans te maken op plaatsing voor de halve finales van morgen.

Binnen vijf minuten werden ze behoorlijk in het zadel geholpen door de nummer 4 van Sparta, Gautam Kalpoe. Zijn slordige verdedigen in de zestien gaf de slimme spits van Anderlecht, Bruno Baras, de gelegenheid om 1-0 te scoren. Baras kreeg na een goede aanname met de rug naar de goal van Kalpoe alle ruimte om door te draaien en in te schieten.

Binnen 2 minuten was Sparta al weer op gelijke hoogte. Een werkelijk fantastisch naar rechts afdraaiend afstandsschot van Shayron Curiel liet goalie Stefan Roef kansloos.

Na deze veelbelovende start werd het behoorlijk minder voor de weinige toeschouwers. Beide teams grossierden in slordigheden. Er werd onnauwkeurig gepassed en vaak waren er misverstanden tussen de spelers. Wellicht speelde de warmte daarin ook een rol, het was zeer warm op en om het veld.

Na een korte rustperiode gingen beide ploegen op voor het tweede bedrijf. Wat opviel was het toch wel afwachtende spel van Anderlecht. Van een ploeg die nog een goede kans heeft op het halen van een halve finale zou je een aanvallender speelstijl verwachten. Toch was het wel Anderlecht dat het eerste gevaar voor de goal van Sparta wist te stichten, wederom via Bruno Baras. Met een mooie dribbel omspeelde hij 2 tegenstanders. Zijn schot miste uiteindelijk helaas kracht en de juiste richting.

In de elfde minuut laat Sparta zich weer van haar betere kant zien. Na een goede actie van Shayron Curiel kan de verdediging van Anderlecht slechts met grote moeite de gevaarlijke voorzet van Curiel tot corner verwerken. Een minuut later is het wederom Sparta dat van zich doet spreken. Rechtshalf Illiass Bel Hassini dribbelt vanaf rechts naar binnen en verrast keeper Roef van Anderlecht met een ziedend schot vanaf zijn linker voet. De bal stuit van de borst van de keeper maar Sparta kan de rebound helaas voor hen niet benutten.

In minuut 19 is het toch Anderlecht dat de wedstrijd naar zich toe lijkt te trekken. Uitblinker Baras neemt de bal uit een cross pass vanaf links met de borst in één keer mee langs zijn directe tegenstander. Vervolgens verschalkt hij keeper Bogarde van Sparta door de hoog opspringende bal vanaf de rand 16 meter met een volley over Bogarde heen in het doel te plaatsen. Technisch hoogstandje van de bovenste orde.

Kort na de 2-1 heeft Anderlecht nog kans op meer. Wederom Baras werkt zich door de Sparta verdediging en verschijnt op de rand van de 16 meter vrij voor Bogarde. Door goed uitkomen van de keeper van Sparta maakt deze zijn doel goed kleiner. De schuiver van Baras verdwijnt net naast het doel.

Na dit moment gebeurt er weinig meer en kabbelt de wedstrijd naar het einde. Doordat PSV op het andere veld weet te winnen van Real Madrid is Anderlecht veroordeeld tot het spelen van de verliezers ronde.