Wedstrijd: PSV - AZ
Datum: 04-08-2012
Tijd: 11:00 tot 12:10
Uitslag: 0 - 1
Verslag: PSV heeft de wedstrijd tegen AZ niet in winst om kunnen zetten. De Alkmaarders wonnen met 0-1. PSV begon nog aardig aan de wedstrijd. Vloet was een aantal keer gevaarlijk, onder andere via een afstandsschot en een kopbal.

Het was echter AZ dat de score opende. Paulo Bandeira probeerde het vanaf een meter of 30 en hij verschalkte hiermee PSV-doelman Verstappen op schitterende wijze. Voor rust werd het nog bijna 0-2. Gyasi schoot op doel, maar Van Vlerken bracht net voor de lijn redding.

De tweede helft zette PSV aan en wist het wat kleine kansjes te creƫren via Vloet, Rayhi en Alberto Antonio. Deze pogingen misten echter de kracht om echt gevaarlijk te worden. AZ stond goed georganiseerd en PSV was te slordig in de passing om nog tot grote kansen te komen.

Hiermee is AZ door naar de halve finale. PSV moet nog vol aan de bak tegen Zenit St. Petersburg om de halve finale te bereiken.