Wedstrijd: AFC Ajax - RSC Anderlecht
Datum: 03-08-2012
Tijd: 19:00 tot 20:10
Uitslag: 1 - 3
Verslag: Anderlecht heeft Ajax in het toernooi om de Otten Cup met 1-3 verslagen. Van een doelpuntloze wedstrijd bleek al snel geen sprake meer. Ajax/keeper Leeuwenburgh ging in de fout bij een voorzet van de flanken. Hij liet de bal los, waarop het voor Seydina Diarra een koud kunstje was om de Brusselnaren op voorsprong te zetten. De eerste helft ging vervolgens behoorlijk gelijkop. Toch was het Ajax dat net voor de rust de gelijkmaker op het bord zette. Ook hier ging een fout in de verdediging aan vooraf. Na klungelig balverlies pikte Ajax de bal op en Sheraldo Becker profiteerde van dit buitenkansje: 1-1. Na de rust was het Anderlecht dat de wedstrijd besliste. Alexandre de Bruyn was de grote man aan Anderlechtzijde, hij maakte beide doelpunten. Bij de 2-1 werd een mooie steekpass door De Bruyn koelbloedig afgerond. Hierna was er een grote kans voor Anderlecht, deze poging eindigde op de kruising. Aan de andere kant miste Becker nog een grote kans, waarna De Bruyn de wedstrijd in het slot gooide; 1-3. Een domper dus voor de Amsterdammers, die er morgen tegen FC Barcelona op gebrand zullen zijn deze misstap goed te maken.