PSV derde op eigen toernooi na overwinning op AZ

PSV heeft de derde plek veroverd in de strijd om de Otten Cup 2012. Nadat AZ tijdens de groepsfase nog met 1-0 won van PSV, waren het nu de Eindhovenaren die met 1-0 van de Alkmaarders wonnen. Clint Leemans maakt de enige treffer van de wedstrijd.

PSV begon de wedstrijd voortvarend en dit leverde kansen op voor Leemans, Van Vlerken, Noor en Alberto Antonio. Bij deze pogingen ontbrak de scherpte óf stond de uitstekend keepende Nick Olij in de weg.

Naarmate de wedstrijd vorderde werden de kansen schaarser. Het duurde tot ver in de tweede helft voordat er weer een grote kans genoteerd kon worden. Jorrit Hendrix stuurde Moussa Sanoh weg in de diepte. Sanoh’s schot eindigde echter op de paal.

Vlak voor tijd was het dan toch raak. Sanoh brak door over de rechterzijde. Zijn voorzet werd gekraakt, maar Leemans was er als de kippen bij om de bal achter doelman Olij te schieten. De wedstrijd leek hiermee beslist, toch was AZ nog eenmaal dicht bij de gelijkmaker. Een ongelukkige uitworp van Verstappen werd opgepikt door Gyasi, hij schoot echter voorlangs.

De 1-0 stand bleef daarmee op het scorebord staan en het is daarmee PSV dat de 3de plaats veroverde. AZ eindigt daarmee als 4e op de deze editie van de Otten Cup.

Dit bericht is gepubliceerd op Sunday 5 August 2012 om 16:47 uur

Nederlands English