Halve finalisten bekend

Dag twee van de Otten Cup 2012 zit erop, de halve finalisten zijn bekend. De eerste halve finale gaat tussen PSV en RSC Anderlecht. In de tweede halve finale staan AZ en FC Barcelona tegenover elkaar.

PSV opende het bal op de zaterdag. Er werd aangetreden tegen de andere Nederlandse deelnemer uit de poule: AZ uit Alkmaar. AZ-speler Bandeira werd de matchwinner in deze wedstrijd. Zijn knal van een meter of 30 was beslissend: 0-1.

FC Barcelona imponeerde in de wedstrijd tegen Ajax. De Catalanen versloegen de Amsterdammers met maar liefst 3-0. Ajax redde in haar laatste poulewedstrijd nog enigzins de eer. Tegen FC Twente werd met 2-2 gelijk gespeeld.

Tegelijkertijd speelde zich de wedstrijd tussen Anderlecht en FC Barcelona af. Anderlecht nam de leiding en leek af te stevenen op een '9 uit 3'. Vlak voor tijd maakte Barcelona echter nog de gelijkmaker. Anderlecht is ondanks het gelijke spel de groepswinnaar, vóór FC Barcelona. FC Twente eindigt op de 3de plaats, Ajax werd 4de.

In poule A, de poule van PSV, bleef het spannend tot de laatste minuut. AZ was al geplaatst na de overwinning op PSV. Toch deed AZ haar sportieve plicht en speelde het gelijk tegen het Deense FC Kopenhagen, dat daarmee op de 4de plaats eindigde. Kopenhagen speelt morgen tegen Ajax om de 7de plaats.

PSV balanceerde door de 0-1 achterstand tegen Zenit lange tijd op de rand van uitschakeling. Op miraculeuze wijze ontsnapten de Eindhovenaren hier echter aan. In de laatste minuut van de wedstrijd was het PSV-doelman Bertrams die met een rake kopbal voor de gelijkmaker zorgde. Hierdoor plaatst PSV zich alsnog voor de halve finale. Zenit is veroordeeld tot een wedstrijd om de 5de plaats. Tegenstander in deze wedstrijd is FC Twente.

De halve finales staan morgen om 11.00 op het programma. Dan speelt PSV tegen RSC Anderlecht en FC Barcelona tegen AZ.

Dit bericht is gepubliceerd op Saturday 4 August 2012 om 16:44 uur