Nieuws

Opnieuw sterke bezetting op Otten Cup 2014

Opnieuw sterke bezetting op Otten Cup 2014 Het PSV Jeugdtoernooi om de Otten Cup 2014, dat plaatsvindt op 15, 16 en 17 augustus, kent opnieuw een bijzonder sterk deelnemersveld. De talenten van PSV A1 nemen het tijdens de Otten Cup op tegen leeftijdsgenoten uit binnen- en buitenland. Het toernooi op trainingscomplex De Herdgang wordt voor de 68ste keer gespeeld.

Ron Verkerk: "Heel bijzonder"

Ron Verkerk: Real Madrid is winnaar geworden van de Centennial-edition van het internationale jeugdtoernooi om de Otten Cup. In de finale werd de winnaar van de laatste twee edities, FC Barcelona, met 1-0 verslagen. Organisator Ron Verkerk keek terug op een zeer geslaagd evenement dat veel bezoekers naar De Herdgang trok.

Individuele prijzen 67e editie Otten Cup

Individuele prijzen 67e editie Otten Cup Ook dit jaar heeft de Supportersvereniging van PSV weer individuele prijzen beschikbaar gesteld voor de beste doelman, verdediger, middenvelder en aanvaller.

Spektakel op finaledag

Spektakel op finaledag Een warme finale dag met enkele mooie wedstrijden leidde tot een El Clásico in de finale. Real Madrid won en werd daarmee de opvolger van Barcelona, die het toernooi de laatste twee jaar hadden gewonnen.

"Een 'El Clásico' is altijd speciaal"

Een Spaanse finale, en niet zomaar een, een mini-"El Clásico". Direct na afloop van de finale spraken we Luis Miguel Ramis, de coach van Real Madrid.

Real Madrid wint de Mini - "El Clásico" in de finale van de Otten Cup

Real Madrid wint de Mini - Het Spaanse Real Madrid is de winnaar geworden van het speciale Otten-cup toernooi. De finale tegen hun landgenoten uit Barcelona werd beslist door een strafschop in de tweede helft.

Leemans: "Je wilt altijd het hoogst haalbare"

Leemans: Na afloop van de Otten Cup spraken we met PSV-middenvelder Clint Leemans. Leemans, net terug van het EK met Oranje onder 19, kijkt met gemengde gevoelens terug.

PSV eindigt als zesde op eigen Otten Cup

PSV eindigt als zesde op eigen Otten Cup PSV is er niet in geslaagd om de 5de plek in het toernooi om de Otten Cup te bemachtigen. Galatasaray bleek na penalty's te sterk.

"El Clásico" in de finale Otten Cup

De finale van de "centennial" editie van de Otten Cup zal gaan tussen Real Madrid en FC Barcelona. Beide Spaanse ploegen stelden hun finaleplaats pas veilig in de laatste poulewedstrijd op zondagochtend in twee zinderende duels.

'Voor 99% op, maar nog 1% over'

'Voor 99% op, maar nog 1% over' Net na de wedstrijd tegen Real Madrid spraken wij met de trainer van Benfica onder 19, João Tralhão. Hij was, ondanks het resultaat, tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg.

PSV derde in de poule

PSV derde in de poule PSV heeft ternauwernood een punt uit het vuur gesleept in de wedstrijd tegen Eintracht Braunschweig. In de slotminuut wist invaller Youness Rahimi de bal tegen de touwen te werken.

Nog veel om voor te spelen op de laatste dag

Nog veel om voor te spelen op de laatste dag De goed bezochte tweede speeldag betekende een eind voor de finale aspiraties van PSV. Toch is het nog erg spannend om diverse plaatsen in beide poules.

Mahmoed: "Het is een teleurstelling"

Mahmoed: Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Benfica spreken we Mohamad Mahmoed. Vermoeid en teleurgesteld, maar toch tevreden over het spel en vooruitkijkend naar de dag van morgen.

PSV uitgeschakeld voor finale

PSV uitgeschakeld voor finale PSV is er niet in geslaagd om koploper Benfica te verslaan. De Portugezen bogen in de tweede helft een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Benfica blijft daarmee ongeslagen, evenals het Spaanse Real Madrid.

“De manier waarop we hier behandeld worden is geweldig!”

“De manier waarop we hier behandeld worden is geweldig!” Dit is de eerste keer dat een jeugdteam van Glenavon FC een toernooi buiten de landsgrenzen speelt. De trainer van het eerste elftal, Gary Hamilton, geeft ons een kijkje in hoe de spelers, en de staf, dit toernooi ervaren.

PSV verslaat Glenavon in matig duel

PSV verslaat Glenavon in matig duel PSV is de tweede dag van de Otten Cup met een overwinning gestart. Het Noord-Ierse Glenavon werd met 2-0 verslagen. In de beginfase werd de rolverdeling direct duidelijk. Glenavon zakte in en liet PSV het spel maken.

Vuurwerk op eerste dag Otten Cup!

Vuurwerk op eerste dag Otten Cup! In een warme Brabantse zon vonden ongeveer 1000 toeschouwers hun weg naar de Herdgang voor de eerste dag van de Otten Cup. Spectaculaire uitslagen en fantastisch jeugdvoetbal boden een uitermate mooie start van deze "centennial" editie van de Otten Cup.

Vloet: "We waren één keer niet scherp"

Vloet: Rai Vloet keerde afgelopen week pas terug van het EK onder 19 in Litouwen, en staat nu alweer met zijn team PSV A1 op de Otten Cup. In een interview met onze redactie vertelt hij hoe hij de eerste dag van de Otten Cup beleefde.

Real Madrid te sterk voor PSV

Real Madrid te sterk voor PSV PSV heeft de goede start in de strijd om de Otten Cup geen vervolg kunnen geven. Real Madrid was met 1-0 te sterk. Een goede aanval van de Spanjaarden werd prachtig afgerond door Artiles Cedrés. Maar met nog drie poulewedstrijden te gaan is er nog niets beslist.

Goede start voor PSV

Goede start voor PSV PSV is de 'Centennial Edition' van de Otten Cup goed gestart. RTS Widzew Lotz werd in de eerste wedstrijd met 4-0 verslagen. Later vandaag staat er nog een wedstrijd op het programma. PSV neemt het dan op tegen het Spaanse Real Madrid, dat haar eerste wedstrijd eveneens wist te winnen.

Kom jij ook naar de Otten Cup?

Kom jij ook naar de Otten Cup? Op De Herdgang begint vanmiddag de speciale jubileum-editie van de Otten Cup, met alle tegenstanders van PSV uit 1978 en 1988! Het toernooi gaat om 15.00 uur van start met onder meer de wedstrijd tussen PSV en Widzew Lodz op het hoofdveld en Benfica en Glenavon (veld 7).

Live-registratie Otten Cup op PSV TV

Live-registratie Otten Cup op PSV TV Het jeugdtoernooi om de Otten Cup wordt dit weekend live uitgezonden op PSV TV. Vanaf vrijdagmiddag 14.45 uur zal er een livestream zijn op de website PSV.tv/live. Hierop worden alle wedstrijden die gespeeld worden op het hoofdveld uitgezonden en uiteraard de finalewedstrijden.

Interview PSV A1-coach Pascal Jansen

Interview PSV A1-coach Pascal Jansen In aanloop naar de Otten Cup van komend weekeinde spraken we met PSV A1-coach Pascal Jansen, nieuw in de PSV Jeugdopleiding. Zijn eerste klus op De Herdgang is meteen een bijzondere, namelijk deelname aan het eigen Otten Cup-toernooi met alle tegenstanders uit de gouden Europese jaren 1978 en 1988. Een uitgebreide vooruitblik.

Informatie over de Otten Cup 2013

Informatie over de Otten Cup 2013 Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus vindt op De Herdgang een bijzondere editie van het jaarlijks terugkerende jeugdtoernooi om de Otten Cup plaats. Op het internationale voetbaltoernooi voor A-junioren dat PSV sinds 1947 organiseert komen de tegenstanders uit de twee meest succesrijke jaren uit de clubhistorie van PSV op bezoek.
Nederlands English