Ron Verkerk: "Heel bijzonder"

Real Madrid is winnaar geworden van de Centennial-edition van het internationale jeugdtoernooi om de Otten Cup. In de finale werd de winnaar van de laatste twee edities, FC Barcelona, met 1-0 verslagen. Organisator Ron Verkerk keek terug op een zeer geslaagd evenement dat veel bezoekers naar De Herdgang trok.

‘Terechte toernooiwinnaar’
“Het is fantastische gegaan”, aldus Ron Verkerk, voorzitter Vereniging PSV en organisator Ir. Otten-toernooi. “Als PSV dan niet in de finale staat, dan is een mini-‘El Clásico’ natuurlijk een droomfinale. Met een toernooiwinnaar die zes wedstrijden speelt en ze alle zes wint heb je natuurlijk een terechte winnaar.” De jubileum-editie van de Otten Cup trok een record aan tal toeschouwers naar De Herdgang. “Met meer dan 10.000 toeschouwers waren er weer meer bezoekers dan vorig jaar. Daarnaast ben ik erg blij dat veel bezoekers gehoor hebben gegeven om met de fiets te komen. Ook zijn we de gemeente Eindhoven erg dankbaar dat we de Achtsteweg Zuid weer mochten gebruiken als parkeerterrein.”

Clubs vereerd
PSV had voor deze 67e editie van het toernooi de hoogste jeugdteams van de tegenstanders van de Europese campagnes uit 1978 en 1988 uitgenodigd. “We houden een heel positief gevoel over aan het toernooi. Clubs hebben ons ook laten weten vereerd te zijn deel te mogen nemen en onderdeel te zijn geweest van de twee meest succesvolle seizoenen uit de historie van PSV. Al met al heel bijzonder.” PSV-doelman Zeus de la Paz werd na afloop gekozen tot keeper van het toernooi. De la Paz moest de laatste wedstrijd tegen Galatasaray helaas aan zich voorbij laten gaan wegens een eerder opgelopen blessure. Tot beste verdediger van het toernooi werd José León Bernal van Real Madrid gekozen en FC Barcelona leverde met Zacharie Lionel Enguene Onana de beste middenvelder en Arnaldo Antonio Sanabria Ayala tot beste aanvaller van het toernooi.

Dit bericht is gepubliceerd op maandag 5 augustus 2013 om 23:19 uur

Nederlands English