Opnieuw sterke bezetting op Otten Cup 2014

Het PSV Jeugdtoernooi om de Otten Cup 2014, dat plaatsvindt op 15, 16 en 17 augustus, kent opnieuw een bijzonder sterk deelnemersveld. De talenten van PSV A1 nemen het tijdens de Otten Cup op tegen leeftijdsgenoten uit binnen- en buitenland. Het toernooi op trainingscomplex De Herdgang wordt voor de 68ste keer gespeeld.

(Inter)nationale topteams
De Nederlandse clubs die dit jaar behalve PSV meedoen zijn AZ, FC Twente en sc Heerenveen. Daarnaast komen ook Real Madrid CF, Liverpool FC en Red Bull Brasil uit Brazilië naar De Herdgang. De poule-indeling is ook al bekend: PSV neemt het in de groepsfase op tegen RSC Anderlecht, Red Bull Brasil en FC Twente.

Geschiedenis
Het PSV Jeugdtoernooi om de Otten Cup kent een lange historie; in augustus 1947 vond de eerste editie plaats. Het toernooi, dat vernoemd is naar de toenmalige president van de N.V. Philips Ir. P.F.S. Otten, is inmiddels een begrip in voetbalkringen. Tijdens het evenement manifesteren zich de voetbalvedetten van de nabije toekomst. Dat is ook de reden dat het toernooi jaarlijks veel scouts uit binnen- en buitenland trekt.

Programma
De poulewedstrijden worden op vrijdagavond 15 en zaterdag 16 augustus gespeeld. Zondag 17 augustus worden eerst beide kruisfinales gespeeld en daarna de finales. De entree bedraagt € 3,00, terwijl kinderen tot twaalf jaar gratis toegang hebben. Ook is het mogelijk om een passe-partout voor alle drie de dagen te kopen. De prijs hiervan bedraagt € 7,50. Passe-partouts zijn nu al verkrijgbaar bij de PSV FANstore, gevestigd bij ingang 17 van het Philips Stadion.

Dit bericht is gepubliceerd op zondag 27 april 2014 om 10:52 uur

Nederlands English