Spektakel op finaledag

Op deze mooie zondagochtend waren de omstandigheden uitstekend voor de finale dag van de Otten Cup. In beide poules vielen vandaag de beslissingen.

In poule A maakten Real Madrid en Benfica in hun onderlinge duel uit wie er naar de finale zou gaan. Real Madrid speelde erg sterk, zette vroeg druk en dit resulteerde in een 2-0 voorsprong bij rust. Benfica kwam in de tweede helft terug tot 2-2, maar uiteindelijk waren de Madrilenen toch met 4-2 te sterk.

PSV had het erg lastig tegen het Duitse Eintracht Braunschweig en kwam zelfs met 0-1 achter. PSV kwam zelfs met een man minder te staan toen Bob Groenendijk een doorgebroken speler neerhaalde. Een minuut voor tijd scoorde Youness Rahimi echter de gelijkmaker, waardoor PSV mocht gaan spelen om de vijfde plaats.

UNA verving Magdeburg op de finaledag

De andere wedstrijd in deze poule tussen Glenavon en Widzew Lodz eindigde in 2-1 voor de Noord-Ieren, waardoor zij vijfde in de poule werden en Widzew Lodz zesde.

In groep B was de strijd om de eerste plaats nog erg spannend. Bastia won ruim van Rapid Wien met 4-0, terwijl Barcelona lang op 0-0 stond tegen Una. Una verving op deze laatste speeldag FC Magdeburg, die helaas huiswaarts moesten keren, vanwege een bekerwedstrijd die men zondagmiddag moet afwerken. Met deze tussenstand zou Bastia de finale bereiken. Een minuut voor tijd was het echter Elohor Godswill Ekpolo die Barcelona naar de winst en naar de finale schoot. De finale van de 67e editie van de Otten Cup wordt dus een El Clásico.
Voor Bastia, die slechts een doelpunt te kort kwamen restte de strijd om het brons.

Galatasary won met 3-0 van FC Eindhoven en werd daarmee de tegenstander van PSV in de strijd om de vijfde plaats.

FC Eindhoven was een leuke verrassing op de Otten Cup

De strijd om de 11e plaats tussen Widzew Lodz en Rapid Wien werd met 2-3 gewonnen door de Oostenrijkers, waardoor zij op de elfde plaats eindigen.

In de strijd om de 9e plaats was Glenavon met 4-0 te sterk voor Una. Una had duidelijk veel moeten geven tegen Barcelona, maar heeft desondanks toch een puike prestatie geleverd.

Het Duitse Eintracht Braunschweig eindigde als 7e door FC Eindhoven met 2-0 te verslaan.

Gastheer PSV kwam in zijn wedstrijd tegen Galatasary nog wel op voorsprong door een benutte penalty van Rai Vloet, maar de Turken konden hier toch twee goals tegenover stellen. Door een late goal van wederom Rai Vloet eindigde de wedstrijd in 2-2 en moesten penaltys de beslissing brengen. De shoot-out eindigde in 4-5, waardoor Galatasaray als 5e eindigde en PSV op het eigen toernooi als 6e.

In de strijd om het brons liepen de emoties soms hoog op. Dit leidde tot een rode kaart voor Cabrel Mendy en Romain Lopez van Bastia. Desondanks hielden de Fransen stand en waren ze Benfica na penalty’s met 3-5 de baas.

Een kleine versie van El Clásico was de finale. Real Madrid had het betere van het spel en maakte het moeilijk voor Barcelona. Het duel speelde zich lange tijd af op Catalaanse helft, zonder tot veel kansen te leiden. Uiteindelijk bracht een penalty voor Real Madrid kort voor tijd de beslissing. Zo werden de Madrilenen winnaar van de centennial edition om de Otten Cup.

Dit bericht is gepubliceerd op zondag 4 augustus 2013 om 18:26 uur