Wedstrijd: PSV - AFC Ajax
Datum: 07-08-2010
Tijd: 12:20 tot 13:30
Uitslag: 0 - 2
Verslag: PSV is er helaas niet in geslaagd om de tweede wedstrijd tegen Ajax ook in winst om te zetten. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Na een kleine tien minuten noteren we de eerste grote kans van de wedstrijd. Een voorzet van Elvio van Overbeeek wordt door Gianluca Maria op de lat gekopt. De bal blijft binnen de lijnen en wordt ternauwernood weggewerkt.

Vijf minuten voor rust komt Ajax dicht bij een doelpunt. Ospitalieri haalt de bal van de lijn na een gevaarlijke kopbal van de Amsterdammers. Even later moet PSV met tien man verder. Nadat Memphis Depay eerder al een gele kaart had ontvangen, krijgt hij nu de tweede na een wat onbesuisde tackle.

Direct na rust is PSV iets sterker. Hoewel ze met een man minder spelen, kan Elvio van Overbeek gevaarlijk weglopen uit de Ajax verdediging. Zijn voorzet wordt tot corner verwerkt. Na zo'n veertig minuten spelen is het dan toch Ajax dat scoort. Een vrije trap komt tegen de muur waarna er op goal geschoten wordt. Dat schot wordt van richting veranderd waardoor keeper Van Leer kansloos is. Net voor het laatste fluitsignaal is er de 2-0 van Ajax. Bouy scoort nadat het PSV niet lukte de bal weg te werken.

Doordat in de andere wedstrijd Borussia Mönchengladbach weet te winnen van Tottenham Hotspur, zal PSV in de laatste wedstrijd tegen de Duitsers moeten winnen.