Wedstrijd: Borussia Mönchengladbach - PSV
Datum: 07-08-2010
Tijd: 15:00 tot 16:10
Uitslag: 1 - 1
Verslag: PSV is op de eigen Otten Cup uitgeschakeld voor de kruisfinales. Na het verlies tegen Ajax, moest PSV winnen van Borussia Mönchengladbach. In het laatste pouleduel kwam PSV helaas niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De eerste helft was matig. De Duitsers hadden genoeg aan een gelijkspel en speelden afwachtend. PSV probeerde via de flanken snel eruit te komen, maar meer dan enkele kleine kansjes leverde dit in de eerste helft niet op. Van Leer moet éénmaal echt in actie komen en doet dat uitstekend na een schot van Alexander Bieler.

Vijf minuten na rust komt de wedstrijd dan eindelijk los. Gianluca Maria tikt een Borussia-speler aan binnen de zestien en de scheidsrechter wijst naar de stip. Alexander Bieler mag aanleggen en schiet de bal recht door het midden binnen.

PSV moet nu echt en gaat vol in de aanval. Jurgen Locadia komt in het veld voor Milos Djordjevic en de jonge spits kent een prima invalbeurt. Nadat hij eerst enkele malen al gevaarlijk wordt, schiet de spits goed van binnen de zestien in de verre hoek, 1-1.

Met nog tien minuten op de klok leek nog van alles mogelijk, maar Anthony van den Hurk zag zijn schot naast gaan en Elvio van Overbeek raakte de paal. Niet veel later is er weer een kans voor Locadia. Zijn knal kan door de keeper net voldoende gered worden. Aan de andere kant maken de Duitsers gebruik van de ruimte die valt en Patrick Dertwinkel komt alleen voor Benjamin van Leer te staan. De Duitser twijfelt te lang, waardoor de bal door een PSV-er weggegleden kan worden.

PSV dringt nog heel even aan, maar komt niet verder dan het gelijke spel. Hierdoor eindigt PSV als derde in de poule en speelt het morgen tegen Sparta om de vijfde plaats.