Wedstrijd: Tottenham Hotspur FC - PSV
Datum: 06-08-2010
Tijd: 19:00 tot 20:10
Uitslag: 0 - 2
Verslag: PSV heeft het eerste duel van het toernooi om de Otten Cup met 2-0 gewonnen. Door doelpunten van Djordjevic en Maria heeft PSV een prima uitgangspositie om naar de volgende ronde door te gaan.

Al vroeg in de wedstrijd komt PSV op voorsprong. Milos Djordjevic gaat goed door op de Engelse verdediging, neemt de bal mee en lobt hem over de keeper. Enkele minuten later mag Depay aanleggen voor een vrije trap. PSV's specialist krult de bal op de deklat. Na het stormachtige begin van PSV komt Tottenham er enkele keren gevaarlijk uit. De Eindhovense verdediging en keeper Van Leer voorkomen dat het tot een doelpunt komt. Vijf minuten voor rust krijgt Tottenham-spits Oyenuga een grote kans. Hij komt vrij voor van Leer te staan maar schiet de bal hard naast. Op slag van rust krijgt Elvio van Overbeek nog een grote kans. Hij lobt de bal enkele meters naast.

In de tweede helft is het opnieuw snel prijs voor PSV. Uit een vrije trap belandt de bal via de muur bij Djordjevic die
hem vervolgens weer bij de vrijstaande Gianluca Maria krijgt. Die twijfelt geen moment en schiet de bal binnen. Met een 2-0 voorsprong kan PSV de wedstrijd rustig uitspelen. Tottenham zet nog even aan maar kan niet tot scoren komen.

Door deze overwinning, en het gelijke spel in de andere wedstrijd, staat PSV eerste in de poule. Bij winst op Ajax verzekert PSV zich van een plek in de halve finales.