Dag 2: Kruisfinalisten bekend

De vier kruisfinalisten zijn bekend. Vanuit poule A hebben FC Twente en Anderlecht zicht geplaatst. Zij treden aan tegen respectievelijk Borussia Mönchengladbach en Ajax.

In poule A had FC Twente zich vrijdag al een goede uitgangspositie verschaft door te winnen van Anderlecht. Ook Sparta leek het goed te doen, maar de Rotterdammers verloren vanmorgen eerst nipt van Anderlecht en gingen daarna flink de boot in tegen FC Twente.




De Brazilianen van Pão de Açúcar, die de afgelopen twee edities telkens de kruisfinales haalden, haalden ditmaal geen enkel punt. Hoewel zij aardig voetbalden, verloren zij al hun wedstrijden. In de laatste wedstrijd stelde Anderlecht met een 1-0 overwinning op Pão de Açúcar de tweede plaats in de poule veilig.

In de andere poule ging PSV na één dag aan de leiding, maar tweede poulewedstrijd tegen Ajax werd, met een man minder, verloren. Ajax was hierdoor al zo goed als zeker van een plaats in de kruisfinales. Zij speelden namelijk hun laatste wedstrijd tegen het al uitgeschakelde Tottenham Hotspur.




PSV en Borussia Mönchengladbach, dat ook won van de Engelsen, mochten daarna uitmaken wie de laatste halve finalist zou worden. Hoewel er tot het laatst gestreden werd, moest PSV het onderspit delven. Zij hadden niet genoeg aan het 1-1 gelijke spel.

Zondag staan de kruisfinales op het programma. Daarna vinden de wedstrijden voor de 7e/8e plaats (Pão de Açúcar - Tottenham Hotspur FC) en de 5e/6e plaats (PSV - Sparta Rotterdam) plaats. Om 15.00 uur volgt dan de finale.

Dit bericht is gepubliceerd op zaterdag 7 augustus 2010 om 17:25 uur

Nederlands English