Dag 1: Snelle doelpunten brengen overwinning

Tijdens de eerste dag van de Otten Cup hebben snelle doelpunten de aanleiding gegeven tot overwinningen. Al in de eerste wedstrijd werd de toon gezet door binnen de minuut te scoren.

Sparta trapte in het openingsduel af tegen Pão de Açúcar. Toen de Brazilianen dachten de bal rustig rond te spelen, zette een Rotterdammer hier een voet dwars. De bal belandde uiteindelijk bij Kadir Hassan Yusuf die de bal binnen schoot. Nog voor rust kwamen de Brazilianen terug tot 1-1 via een vrije trap. Hoewel Pão de Açúcar het betere van het spel had, was het Sparta dat er met de overwinning vandoor ging. De 3-1 overwinning mag dus lichtjes geflatteerd genoemd worden. Alle drie de doelpunten werden gescoord door Kadir Hassan Yusuf, die nu al meteen een gooi doet naar de titel van topscoorder van het toernooi.

Kadir Hassan Yusuf scoort al in de eerste minuut zijn eerste van drie treffers

Ook bij het andere duel in deze poule bracht een snelle treffer de overwinning. Voetbalacademie FC Twente stond na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Cas Peters. Hoewel beide ploegen nog enkele mogelijkheden kregen, bleef de stand ongewijzigd. Sparta gaat na dag 1 hierdoor aan kop in poule A, op de voet gevolgd door VA FC Twente.

In de andere poule gaat PSV na de eerste dag aan de leiding. Door een prima overwinning op Tottenham Hotspur FC zijn zij de enige met de volle winst. Het andere duel in deze poule, tussen Ajax en Borussia Mönchengladbach eindigde in een 0-0 gelijkspel. Buiten een bal op de paal van Jody Lukoki (Ajax) was het een vrij matig duel dat terecht geen winnaar kende.

Zaterdag volgen de andere poulewedstrijden, waarin de beslissingen vallen.

Dit bericht is gepubliceerd op vrijdag 6 augustus 2010 om 20:22 uur