Vooruitblik Henk Fräser op Otten Cup

Op De Herdgang begint vanavond de Otten Cup, het jaarlijkse A1-toernooi van PSV. Coach Henk Fräser kijkt vooruit naar het evenement, dat vorig jaar nog werd gewonnen door gastheer PSV. “De grootste vraag voor ons is of we al een team zijn. We hebben een aantal grote talenten en zijn voor mijn gevoel nog iets meer in balans dan vorig jaar.”



Grote opdracht
Na oefenduels met Turnhout en Lierse is het voor Fräser en zijn team een volgende serieuze test in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Deze ploegen zijn natuurlijk een ander verhaal”, aldus Fräser. “De grootste vraag voor ons is of we al een team zijn. We hebben een aantal grote talenten en zijn voor mijn gevoel nog iets meer in balans dan vorig jaar. Afgelopen seizoen hebben ze het uitstekend gedaan, maar nu moet ik proberen er weer een team van te maken. Dat zie ik als een grote opdracht.”

Aanvallend ingesteld
Voor Fräser is het niet zijn eerste Otten Cup als coach. “Met Feyenoord ben ik in het verleden hier ook een aantal keer geweest. Je moet in eerste instantie kijken naar het opleiden van spelers, naast het feit dat je dit toernooi natuurlijk graag wilt winnen. Ik voel echter niet de druk omdat het ons eigen toernooi is. Natuurlijk wil je zo hoog mogelijk eindigen, dat hoort bij PSV. Ik ben bovendien ook nog eens aanvallend ingesteld. Maar het gaat om de ontwikkeling van talent, niet meteen om prijzen. Al moeten de mensen wel weten dat we natuurlijk voor toernooiwinst gaan. En dit is een geweldig weekeinde, waar ook de toeschouwers altijd volop van genieten.”

25 augustus start seizoen
Na het toernooi om de Otten Cup speelt PSV A1 nog vriendschappelijk tegen Genk en is er een bekerwedstrijd met N.E.C., waarna de competitie op 25 augustus start met een uitwedstrijd tegen FC Twente; ook een van de deelnemers op de Otten Cup. “Dat is meteen een goede mogelijkheid om hen nog een keer te zien”, aldus Fräser.

Dit bericht is gepubliceerd op vrijdag 6 augustus 2010 om 11:26 uur

Nederlands English