Borussia Mönchengladbach wint de 64e Otten Cup

Borussia Mönchengladbach heeft voor de tweede keer in de historie het toernooi om de Otten Cup gewonnen. In de finale werd RSC Anderlecht na strafschoppen verslagen, de stand na de reguliere speeltijd was 1-1. De Duitsers volgen daarmee gastheer PSV op, dat de laatste editie nog wist te winnen.

Boeiende finale
In een aantrekkelijk eerste helft was RSC Anderlecht het meest gevaarlijk. Het spel golfde op en neer op een veld dat behoorlijk glad was door de fikse regenbuien van vandaag. Vlak voor rust kreeg Borussia Mönchengladbach twee goede mogelijkheden, maar het bleef bij 0-0.

Na de pauze een zelfde spelbeeld als voor rust, echter nu ging de eerste mogelijkheid er wel in. Jordan Gareia Calvete schoot de bal uit een rebound hard en onberispelijk binnen: 1-0. Lang konden de Belgen niet genieten van hun voorsprong, want twee minuten na de openingstreffer was de stand alweer gelijk, doelpunt Christopher Zimmermannn. Voetballend was Anderlecht absoluut de betere ploeg, maar Gladbach kwam er bij een tegenaanval vaak gevaarlijk uit.

De stand na de reguliere speeltijd bleef 1-1 en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. De Duitsers hadden daarin iets meer geluk, Mario Hesse schoot uiteindelijk de winnende achter doelman Roef.

Tweede Otten Cup Borussia Mönchengladbach
Zo ging de beker voor het tweede keer in de historie naar Borussia Mönchengladbach, voor de vierde keer naar een Duitse club. Bayer Leverkussen (1993) en VfB Stuttgart (2001) waren eerdere Duitse winnaars. Borussia Mönchengladbach had het toernooi in 1969 al een keer eerder gewonnen.

Dit bericht is gepubliceerd op zondag 8 augustus 2010 om 16:54 uur