PSV A1 wordt zesde op eigen Otten Cup-toernooi

PSV A1 is zesde geëindigd op het 64e toenooi om de Otten Cup. De ploeg van coach Henk Fräser verloor in het duel om de 5de/6de plaats van Sparta Rotterdam met 2-3. Vorig seizoen wist PSV A1 het toernooi nog winnend af te sluiten. De finale gaat dit jaar tussen RSC Anderecht en Borussia Mönchengladbach.

Treffers Locadia niet voldoende
PSV A1 kwam in het duel met Sparta Rotterdam al snel op achterstand. Een handsbal van Oepkes leverde de Rotterdammers een strafschop op: 1-0. Via Jurgen Locadia kwam PSV tien minuten later op gelijke hoogte, maar op slag van rust kopte Anthony van den Hurk in eigen doel en was de marge weer één. Na rust pakt PSV A1 de draad weer op en kwam via opnieuw Locadia weer op gelijke hoogte: 2-2. De druk op Sparta Rotterdam werd vergroot, maar het doelpunt valt toch weer aan de andere kant. Paul Gladon scoort fraai en deze klap kwam PSV niet meer te boven. Zeker niet nadat Peter van Ooijen met rood kon vertrekken. Door de nederlaag eindigde PSV als zesde. Het duel om de plaats 7 en 8 werd gewonnen door Pão de Açúcar. De Brazilianen versloegen Tottenham Hotspur met 3-2. De Engelsen eindigen dus als laatste.

Belgisch-Duitse finale
De finale op de Otten Cup 2010 gaat tussen het Belgische RSC Anderlecht en Borussia Mönchengladbach uit Duitsland. In de kruisfinales won Anderlecht eerder op de zondag met 2-0 van Ajax. Borussia Mönchengladbach versloeg FC Twente met 1-0. Ajax en FC Twente spelen de wedstrijd om de 3de/4de plaats. De Belgisch-Duitse finale begint om 15.00 uur.

Dit bericht is gepubliceerd op zondag 8 augustus 2010 om 13:51 uur