"Gelijkspel tegen Duitsers is een grote teleurstelling"

Hoewel de teleurstelling groot is in het PSV-kamp, stelden we na de laatste poulewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach enkele vragen aan PSV's keeper Benjamin van Leer.

Hoe groot is de teleurstelling?
Het gelijkspel tegen de Duitsers is voor ons een hele grote teleurstelling. Net zoals de nederlaag tegen Ajax. We hadden goede hoop op een overwinning en ik denk dat we met z'n allen alles gegeven hebben. Helaas mocht het niet zo zijn en krijgen we via een penalty een tegentreffer. Vooral na vorig jaar, toen we dit toernooi succesvol hadden afgerond, is dit een bittere teleurstelling. Dit was ook zeker te merken aan al onze spelers na de wedstrijd in de kleedkamer.
Wat vind je van het toernooi en je eigen prestaties tot nu toe?
De Otten Cup is een fantastisch toernooi. Altijd mooie ploegen en goede tegenstanders. Er komen altijd veel toeschouwers op onze wedstrijden af, en het toernooi is ook goed georganiseerd. Ik denk dat dit toernooi één van de mooiste toernooien is van onze leeftijdscategorie.
Over mijn eigen prestaties ben ik nooit helemaal tevreden, er kan altijd wel iets beter. Maar deze eerste drie wedstrijden gezien, vind ik dat ik het niet slecht heb gedaan. Ik heb twee lullige doelpunten tegen Ajax tegen gekregen, en een penalty tegen Gladbach. Helaas heb ik die penalty niet kunnen stoppen, anders waren we in de kruisfinales. Maar dat hoort ook bij voetbal, je hebt een winnaar en een verliezer.

Wat verwacht je morgen tegen Sparta?
Ik vind dat we op ons toernooi altijd 100% voor de winst moeten gaan, zoals eigenlijk elke wedstrijd. En er zijn veel toeschouwers op onze wedstrijden afgekomen, daarom vind ik dat een overwinning het minste is wat we de toeschouwers kunnen geven.

Dit bericht is gepubliceerd op zaterdag 7 augustus 2010 om 19:50 uur

Nederlands English