Wedstrijd: Estudiantes de la Plata - RSC Anderlecht
Tijd: 17:40 tot 18:50
Veld: Hoofdveld
Uitslag: 1 - 2

Verslag

De eerste wedstrijd in poule B gaat tussen Estudiantes de la Plata en Anderlecht. De eerste grote kans is voor de Argentijnen, maar daarna neemt Anderlecht het heft in handen. Dit resulteert tot enkle grote kansen maar de doelman van Estudiantes de la Plata staat telkens op de juiste plaats. De wedstrijd word gekenmerkt door de vele overtredingen van beide zijden. Geen van de twee ploegen slaagt er echter in om voor rust te scoren.

In de tweede helft is het opnieuw Anderlecht dat de aanval kiest en na 5 minuten dan toch scoort. Francis Amuzu scoort uit de rebound na weer een redding van de Argentijnse doelman. Estudiantes kiest vervolgens de aanval en zet Anderlecht onder druk. Grote kansen levert dit nog niet op. Nadat Estuidiantes de lat raakt en blijft aanvallen is het Anderlecht dat via een snelle omschakeling opnieuw scoort en de voorsprong uitbreidt naar 2-0.

In de slotfase is het Estudiantes dat nog tegen een rode kaart aanloopt en in de daaropvolgende aanval een strafschop krijgt. Jeremías Corroto staat achter de bal op het moment dat de scheidsrechter door de videoscheidsrechter wordt onderbroken en de scheidsrechter beslist dat Sebastiaan Bornauw de rode kaart krijgt na het bekijken van de beelden.
Na het oponthoud scoort Corroto beheerst de 1-2. Maar de tijd is te kort om nog een gelijkmaker te forceren. Anderlecht wint met 2-1 van Estudiantes de la Plata

Doelpunten

18'Francis AmuzuRSC Anderlecht
34'Mike Trésor NdayishimiyeRSC Anderlecht
55'Mariano MerliEstudiantes de la Plata