Wedstrijd: Manchester United FC - Cruzeiro EC
Tijd: 16:20 tot 17:30
Veld: Hoofdveld
Uitslag: 2 - 0

Verslag

Manchester United is de Otten Cup goed begonnen. Het Braziliaanse Cruzeiro EC werd met 2-0 verslagen.

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Het piepjonge Manchester United, met onder andere de pas 15-jarige Greenwood in de gelederen, probeerde het Cruzeiro lastig te maken met loopacties in de diepte. Tot veel gevaar en echte doelkansen leidde dit echter niet. Ook de Brazilianen wisten weinig te creëren in de eerste 30 minuten.

In de tweede helft was het Manchester United dat de leiding nam. Een mooie steekpass van Williams werd beheerst afgerond door spits Burkart. Het was Cruzeiro dat daarna dicht bij de gelijkmaker was, maar keeper Moutha-Sebtaoui wist dit met behulp van de paal te voorkomen.

In de laatste minuut maakt O'Connor aan alle onzekerheid een einde. Na een fantastische solo wist hij in de rebound keeper Brazão te verschalken. Meteen hierna klonk het eindsignaal. United gaat morgen tegen Borussia Mönchengladbach voor de tweede overwinning, waar Cruzeiro op jacht gaat naar de eerste punten tegen FC Internazionale.

Doelpunten

38'Nishan BurkartManchester United FC

Kaarten

40'James GarnerManchester United FC
58'Lucas Eduardo Ribeiro da SouzaCruzeiro EC
60'Lee O`ConnorManchester United FC