Nederlands

Nieuwe kampioen gekroond!

Drie dagen van spectaculair jeugdvoetbal zijn voorbij en Internazionale is de winnaar geworden van de 71e Otten Cup!

De dag begon met twee halve finales, gastheer PSV speelde wederom erg sterk en versloeg Borussia Monchengladbach. In de andere halve finale kwam Internazionale al snel met een man minder te staan toen hun keeper met een rode kaart het veld moest verlaten. Internazionale speelde echter zo sterk georganiseerd dat het tot tweemaal toe toch op voorsprong en dit wist vast te houden. De finale wordt dus PSV - Internazionale.

Na de halve finales volgde de strijd om plek 7 en plek 5. De strijd om plek 7 was een Zuid Amerikaans onderonsje tussen Cruzeiro EC en Estudiantes de la Plata. Net voor rust komen de Brazilianen op voorsprong, waardoor Estudiantes in de tweede helft vol aan de bak moet. Tot resultaat leidt dit echter niet en Cruzeiro EC wint met 2-1 en eindigt als 7e.

In een herhaling van de finale van vorig jaar is RSC Anderlecht te sterk voor een jong en uitgeblust Manchester United. De uittredend kampioen legt middels een 2-0 zege beslag op de vijfde plaats.

De strijd om de bronzen medaille wordt een prooi voor het Duitse Borussia Mönchengladbach. Zij zijn middels een 2-1 zege te sterk voor het Franse Paris St Germain dat voor het tweede jaar op rij vierde wordt.De 71e finale om de Otten Cup was het slotstuk van een prachtig weekend. Gastheer PSV en Internazionale waren beide nog ongeslagen en ontliepen elkaar in een tactisch steekspel ook weinig. Het was derhalve ook geen verrassing dat net als afgelopen jaar de strafschoppen beslissing moesten brengen. Hierin was Michal Sadilek ongelukkig de enige die miste. Zijn penalty belandde op de paal, waardoor Internazionale de nieuwe kampioen is!


Artikel