Nederlands

"Wij bepalen het spel"

PSV heeft de finale in het toernooi om de Otten Cup bereikt. In een overtuigende wedstrijd werd Borussia Mönchengladbach met 0-3 verslagen. Na de wedstrijd spraken we met Jordan Teze en Joel Piroe over deze wedstrijd en over de finale tegen Internazionale.

Hoe kijken jullie terug op de wedstrijd tegen Internazionale?
Jordan: ‘Ik begon zelf niet zo goed aan de wedstrijd. De rest van het team heeft me echter goed ondersteund, waardoor ik vlug weer in de wedstrijd kwam.
Joel: ‘We begonnen de eerste minuten niet echt goed, we waren niet helemaal scherp. We hebben het echter snel opgepakt. We hadden nooit het gevoel dat we echt in de problemen kwamen en domineerde we de wedstrijd.
Jordan: ‘Er lag veel ruimte achter de verdediging en daar hebben we goed gebruik van gemaakt.’
Joel: ‘We hadden nog meer goals kunnen maken. Zelf had ik er in de eerste helft ook nog één meer moeten scoren.’

Wat is jullie kracht tijdens deze Otten Cup?
Jordan: ‘We hebben veel rust aan de bal, wij bepalen het spel. Als de tegenstander druk wil zetten dan blijven we rustig en maken we op de juiste momenten de juiste keuzes.’
Joel: ‘Als we de bal verliezen hebben we hem daarnaast binnen 5 á 10 seconden weer terug.’

Nu volgt de finale tegen Internazionale.
Jordan: ‘Ik heb gehoord dat het een goed team is, maar verder weet ik nog niet zoveel van hen.’
Joel: ‘We gaan zo zeker nog wat beelden van Inter bekijken, maar we gaan ook van onze eigen kwaliteiten uit en hebben we er wel vertrouwen in.’