Nederlands

"Het leven is erg goed in Italië"

Bij het FC Internazionale spelen twee jongens die hun roots bij onze zuiderburen hebben. Xian Ghislaine Emmers en Zinho Vanheusden zijn twee Belgen in Italiaanse dienst. Met laatstgenoemde spraken we over de prestaties van Inter tijdens deze Otten Cup.



Jullie hebben 9 punten uit 3 wedstrijden gehaald op deze Otten Cup. Wat vind je van jullie prestaties tot dusverre?
We zijn goed bezig vind ik. We zitten nog altijd in de voorbereiding op het seizoen en hebben voordat we hier naartoe kwamen veel getraind. We proberen alles waar we op de training mee bezig geweest zijn ook naar de wedstrijd te vertalen. We trainen veel op het verdedigen, maar ook op de opbouw en op het fysieke vlak.

Dat gaat tot nu toe prima. Jullie hebben nog geen doelpunten tegen.
We zijn daar ook veel mee bezig geweest. We proberen goed de lijn aan te houden en daar zijn de trainers ook erg scherp op. Ook kijken we veel beelden terug om daarin steeds wat beter te worden.

Morgen volgt dan de finaledag. Hoe zien jullie die dag voor je?
We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. We proberen eerst de halve finale door te komen en dan zullen we wel verder zien.

Hoe bevalt het jou in Italië?
Het leven is erg goed in Italië. We zijn gedurende de week veel op de club, maar Milaan is daarnaast ook een hele mooie stad.

Artikel