Nederlands

Historische zege PSV op tweede dag Otten Cup

Op dag twee heeft PSV het sterke begin aan de Otten Cup een uitstekend vervolg gegeven.

In de eerste groepswedstrijd van de dag was titelverdediger RSC Anderlecht de tegenstander. Een tegenstander waarvan PSV in acht eerdere ontmoetingen op het toernooi nog nooit had gewonnen.
Vanaf het begin nam PSV het heft in handen en joeg de Belgen op.
Na vijf minuten was het Joël Pireo die de openingstreffer binnen schoot na een schitterende aanval. Nauwelijks een minuut later was het weer Joël Piroe die scoorde. In de 25e minuut zorgde Baggio Wallenburg voor de 3-0 ruststand. RSC Anderlecht werd volledig zoek gespeeld en kon maar geen antwoord vinden op het spel van PSV.

Kort na de hervatting scoorde een sterk spelende Mauro voor de eerste maal. In het laatste kwartier liep PSV via Justin Lonwijk, wederom Mauro en Armando Obispo uit naar een monsterzege van 7-0. Sinds 1980 was het PSV niet meer gelukt een dergelijke uitslag neer te zetten. Het is zelfs de vierde grootste toernooizege van de club in de geschiedenis van de Otten Cup en de allereerste zege op RSC Anderlecht ooit.

De laatste groepswedstrijd tegen Estudiantes de la Plata werd gespeeld met een nagenoeg volledig gewijzigd elftal. Alleen Jordan Teze en Cody Gakpo begonnen in de basis. Hierdoor had PSV wat moeite om in het spel te komen, wat via een eigen goal van Tijn Daverveld tot een eerste tegentreffer dit toernooi leidde. Gedurende het restant van de eerste helft was het zoeken naar een opening, maar deze werd niet gevonden.

In de tweede helft werd die opening al snel gevonden. Zakaria Abouhklal scoorde uit een rebound op zijn eigen schot de gelijkmaker. Hierna kwamen de Argentijnen eigenlijk niet meer aan voetballen toe en hadden ze steeds meer overtredingen nodig om PSV bij te benen. Kort voor het einde stond Davy van den Berg in de spotlights, maar dit keer om een positieve reden. Nadat een verdediger van Estudiantes de bal op de eigen paal kopte was Davy er als de kippen bij om de winnende treffer aan te tekenen.

Door deze zege eindigt PSV ongeslagen als groepswinnaar en ontmoet het Borussia Monchengladbach in de halve finale.