Nederlands

Monsterscores op dag 2

De tweede dag van de Otten Cup bracht de beslissing in beide groepen. Hierbij vielen vele goals te noteren.

In groep A werd Internazionale ongeslagen groepswinnaar middels een 5-0 zege op Cruzeiro en een 3-0 zege op Manchester United. Het was nog erg spannend wie er op de tweede plaats zou eindigen. Door een gelijkspel in hun laatste wedstrijd werd Borussia Monchengladbach uiteindelijk tweede voor de finalist van afgelopen jaar, het jonge Manchester United. Cruzeiro eindigde teleurstellend op vierde plek.



In groep B werd gastheer PSV overtuigend groepswinnaar. De tweede groepswedstrijd werd met maar liefst 7-0 gewonnen van angstgegner en titelverdediger RSC Anderlecht. De grootste overwinning van de gastheer sinds 1980. Na twee wedstrijden had PSV zich al geplaatst als groepswinnaar voor de halve finales. De laatste wedstrijd werd nog met 2-1 gewonnen tegen Estudiantes. Morgen wacht Borussia Monchengladbach in de halve finale.

In een rechtstreeks duel tussen Paris St Germain en RSC Anderlecht werd bepaald welk team zich als tweede plaatste voor de halve finales. De Fransen bleken hierin veel te sterk voor een uitgebluste titelverdediger, waardoor zij morgen in de halve finale uit zullen komen tegen Internazionale. RSC Anderlecht zal in een herhaling van de finale van vorig jaar spelen tegen Manchester United in de wedstrijd om plaats 5 en 6.

De strijd om de 7e en 8e plaats wordt een Zuid Amerikaans onderonsje tussen Cruzeiro EC en Estudiantes de la Plata.

Artikel