Nederlands

Vliegende start voor Manchester United en PSV

De eerste dag van de 71e editie om de Otten Cup is inmiddels weer achter de rug. Over de vier wedstrijden verspreid vielen negen goals te noteren.

In de eerste wedstrijd van de dag stond debutant Internazionale tegenover Borussia Mönchengladbach. De Italianen speelden zeer goed georganiseerd en daar konden de Duitsers geen antwoord op vinden. Halverwege de eerste helft viel de enige goal van de wedstrijd en was het Internazionale dat terecht deze wedstrijd winnend afsloot.

De andere wedstrijd in groep A ging tussen de finalist van vorig jaar Manchester United en Cruzeiro EC. De erg jonge Mancunians (drie vijftienjarigen in de selectie) namen vroeg in de tweede helft de leiding. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorden ze nog een keer na een prachtige Messi achtige solo. Door de 2-0 zege gaat Manchester United aan de leiding in groep A na de eerste dag.

De derde wedstrijd van de dag ging tussen een andere debutant, het Argentijnse Estudiantes de la Plata, en de titelverdediger RSC Anderlecht. Beide teams hadden veel overtredingen nodig om elkaar in bedwang te houden. In de tweede helft scoort de Anderlecht twee keer, alvorens in de laatste minuut voor de eerste keer dit toernooi de video scheidsrechter van zich laat horen. Estudiantes krijgt een penalty en na advies van de video scheidsrechter, krijgt de aanvoerder van RSC Anderlecht de rode kaart gepresenteerd. De Argentijnen benutten de strafschop en de wedstrijd eindigt in 2-1.

Gastheer PSV kwam in actie in de laatste wedstrijd van de dag. De Einhovenaren kenden een vliegende start en zetten vroeg druk op de defensie van Paris St. Germain. De 1-0 van Steven Theunissen was dan ook zeer terecht. De Fransen kunnen hier weinig tegenover stellen en in de tweede helft scoort PSV nog twee prachtige goals. Met een 3-0 zege kende de ploeg van Mark van Bommel een geweldige start van het toernooi en staat na dag 1 aan de leiding van groep B.