Nederlands

Welkom op de toernooiwebsite van de 71e Otten Cup

Over ruim twee uur wordt er afgetrapt voor alweer de 71e editie om de Otten Cup, ’s lands oudste jeugdvoetbaltoernooi. De hoogste jeugdelftallen van zeer gerenommeerde internationale clubs, zullen drie dagen lang het publiek vermaken.

Om 15.00 uur zal het openingsduel in groep A gespeeld worden tussen debutant Internazionale en tweevoudig winnaar Borussia Mönchengladbach. Beide teams zullen hun toernooi goed van start willen gaan. Vooral de Duitsers, die in hun tien eerdere deelnames pas twee keer hun openingswedstrijd wisten te winnen.

Vervolgens zal de andere wedstrijd uit groep A gespeeld worden tussen de finalist van vorig jaar Manchester United en de finalist van 2008 Cruzeiro EC. Cruzeiro wist in twee deelnames nog geen openingsduel te winnen (1x gelijk en 1x verlies, beide tegen FC Twente) en Manchester United verloor bij het debuut vorig jaar van gastheer PSV.

Daarna zal om 17.40 uur de eerste wedstrijd in groep B gespeeld worden. Een kraker tussen de debuterende Argentijnse topclub Estudiantes de la Plata en titelverdediger RSC Anderlecht. In bijna 50% van de gevallen weet de titelverdediger zijn eerste wedstrijd in winst om te zetten. RSC Anderlecht wist zelfs drie van zijn laatste vier openingsduels te winnen.

Tenslotte zal om 19.00 uur dan ook gastheer PSV in actie komen. Tegenstander in de eerste wedstrijd is de Franse topclub Paris St. Germain, dat voor de vierde keer aanwezig is op de Otten Cup. Beide teams stonden al twee keer eerder tegenover elkaar op de Otten Cup. In 1987 was het ook voor beide teams hun openingsduel. PSV (met in de gelederen o.a. Edward Linskens, Eric Viscaal en Geert Brusselers) was destijds met 4-0 veel te sterk. Twee jaar geleden troffen beide teams elkaar in de halve finale. Na een 1-1 eindstand bleek PSV de beste te zijn in de strafschoppenserie (4-3). Paris St. Germain wist nog nooit zijn openingsduel te winnen, al bieden statistieken geen enkele garantie. PSV zal vol aan de bak moeten.

Alle liefhebbers van internationaal top jeugdvoetbal zijn ook dit weekend weer drie dagen van harte welkom op de Herdgang.

Artikel