Nederlands

Internationale top actief op Otten Cup 2017

Met trots presenteert PSV het deelnemersveld van de 71e Otten Cup. Naast de aanwezigheid van Europese grootmachten FC Barcelona, Manchester United en Paris Saint-Germain strijken begin augustus ook twee Zuid-Amerikaanse topclubs neer op De Herdgang: Estudiantes en Cruzeiro.

Sterk internationaal deelnemersveld
Voor het hoogste jeugdelftal van het Braziliaanse Cruzeiro EC speelden in het verleden onder meer twee van de grootste niet Nederlandstalige spelers uit de historie van PSV: Ronaldo en Gomes. Estudiantes de la Plata leidde in het verleden topspelers als Juan Sebastian Veron en Marcus Rojo op. Beide clubs vaardigen hun hoogste jeugdelftallen af om op De Herdgang deel te nemen aan de Otten Cup, die dit jaar op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus plaatsvindt.

Europese topclubs
Daarnaast keren naast PSV ook FC Barcelona, Borussia Mönchengladbach, RSC Anderlecht, Manchester United en Paris Saint-Germain terug naar het sportcomplex van PSV om deel te nemen aan het Ottentoernooi. Allen kwamen afgelopen zomer ook in actie op de Otten Cup, die door Anderlecht werd gewonnen.

Voetbalvedetten van de toekomst in actie op De Herdgang
De Otten Cup wordt internationaal gewaardeerd als een evenement, waarin de voetbalvedetten van de nabije toekomst in actie komen. Veel spelers die in hun latere voetbalcarrière tot de (inter)nationale top doordrongen hebben als jeugdspeler deelgenomen aan het PSV toernooi. Onder hen diverse spelers die recent nog voor het Nederlands elftal zijn geselecteerd zoals Jetro Willems, Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum en Memphis. Daarnaast namen ook vele huidige PSV A-selectiespelers zoals Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia en Jeroen Zoet aan het jeugdtoernooi deel. Het toernooi is vernoemd naar Ir. Frans Otten, de president van Philips ten tijde van de eerste editie van het internationale jeugdtoernooi in 1947.

Artikel