Date: 20 August 2023
Time: 15:30 till 17:00
Pitch: Main pitch
Result: 0 - 1
Remark: Let op! Deze wedstrijd start 15 minuten na het eindsignaal van de wedstrijd om de 3e en 4e plaats.

Report

PSV is de winnaar geworden van de Otten Innovation Cup. In de finale werd het Belgische RSC Anderlecht met 0-1 verslagen.

PSV wist het meeste gevaar te stichten in de eerste helft, waarin weinig grote kansen te noteren waren. Van der Plas was dichtbij, maar zijn kopbal miste het doel. In het restant van de eerste helft kreeg PSV nog twee goede mogelijkheden. Eerst was het Tai Abed die met een goede actie door de Brusselse defensie slalomde. Zijn schot werd echter ternauwernood geblokt. Vlak voor rust was er de uitgelezen kans voor PSV-aanvaller Emir Bars. Hij kon alleen op Anderlecht-doelman Haentjens af, maar zijn schot miste precisie.

Na de rust was het eerst Anderlecht dat gevaarlijk werd uit een vrije trap, maar doelman Niek Schiks redde fraai. Niet lang hierna was PSV weer aan zet, maar Dagasan wist niet te scoren. Taj Abed was heel dichtbij een treffer voor PSV. Een fraaie actie werd gevolgd door een prima schot, maar hij trof de paal.

De wedstrijd leek af te stevenen op een penaltyserie, maar daar dacht Abed anders over. Met een zeer fraaie actie zette hij zichzelf vrij voor Anderlecht-doelman Haentjens en hij schoot onberispelijk binnen. In de resterende minuten kon Anderlecht geen vuist meer maken, waardoor deze editie van de Otten Innovation Cup een prooi werd voor PSV.