Time: 14:30 till 15:40
Pitch: Main pitch
Result: 1 - 0

Report

PSV ging deze zeer belangrijke wedstrijd in met de wetenschap dat het altijd goed speelt tegen FC Barcelona. Van de zeven eerdere ontmoetingen met de Catalanen wonnen de Eindhovenaren er liefst vijf, waaronder de laatste ontmoeting in 2016 2-0.

PSV was de meest actieve ploeg in de eerste helft al had FC Barcelona licht de overhand. De grootste kans op een voorsprong kreeg de gastheer. Daniels werd in de zestien neergelegd, maar de opvolgende strafschop werd door aanvoerder Noni Madueke naast geschoten. Zo’n tien minuten voor rust kreeg PSV weer een dot van een kans, maar ditmaal vond Mathijs Tielemans de Catalaanse doelman op zijn weg. Ruststand 0-0

In de tweede helft was PSV weer de meest actieve ploeg, maar nu had het ook de overhand. Ditmaal was het echter FC Barcelona dat de grootste kans kreeg. Louie Mark Barry kon na een steekpass vrij doorlopen op Maxime Delanghe, maar de keeper hield PSV in het toernooi. Niet veel later kreeg PSV nog een kans via Djenairo Daniels, maar zijn schot stuitte op de voeten van de doelman. Naarmate de tijd verstreek leek het erop alsof PSV genoegen zou moeten nemen met de strijd om plek 5 en 6. In een scrimmage diep in blessuretijd kwam de bal voor de voeten van Simon van Duivenbooden. Zijn schot trof doel en zorgde voor een explosie van vreugde op PSV Campus de Herdgang. PSV zegevierde met 1-0 en treft morgen in de halve finale de winnaar van poule A Everton FC.