Time: 14:00 till 15:10
Pitch: Main pitch
Result: 3 - 0

Report

Everton is de Otten Cup 2019 goed begonnen. Red Bull Brasil werd met 3-0 verslagen.

In de beginfase golfde het spel wat op en neer. Naarmate de eerste helft vorderde werden de Engelsen steeds sterker. Na een kans voor Simms en een vrije trap van Hughes was het na 20 minuten spelen raak. Onyango kopte de bal achter doelman Jorge Luiz Ramos Pereira. 1-0 was de ruststand, al was Everton nog een aantal malen dichtbij.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Everton was duidelijk een maatje te sterk voor de Brazilianen. Kyle John verdubbelde de voorsprong voor Everton, waarna uitblinker Anthony Gordon ook nog de 3-0 op het scorebord zette. Red Bull Brasil wist daar weinig tegenover te stellen. Dobbin was nog dichtbij een vierde treffer, maar zijn kopbal ging naast het vijandige doel.

Met een 3-0 overwinning is Everton de Otten Cup dus prima begonnen. Morgen zullen de Engelsen proberen om een grote stap te zetten richting de halve finale. Red Bull Brasil zal morgen tegen Internazionale uit een ander vaatje moeten tappen, wil het nog kans maken op de halve finale.