Match: FC Twente - RSC Anderlecht
Date: 06-08-2010
Time: 16:20 tot 17:30
Result: 1 - 0
Report: FC Twente, dat het de afgelopen jaren uitstekend deed op de Otten Cup, is ook dit jaar goed gestart. Met 1-0 werd RSC Anderlecht verslagen. De ploegen startten aftastend aan het duel. Maar uit de eerste kans is het wel meteen raak. Via de rechterkant kan FC Twente een voorzet afleveren. Bij de tweede paal kopt Cas Peters de bal goed laag binnen.

Na het vlotte doelpunt is er nog een kans via Ola John om de voorsprong te vergroten. Via een goede actie komt hij dicht bij het doel van de Belgen, maar hier wordt de aanvaller gestuit. Op slag van rust is er een kans voor Jordan Lukaku. Doelman Filip Bednarek redt.

In de tweede helft wordt niet meer gescoord, waardoor FC Twente zich waarschijnlijk ook dit jaar nadrukkelijk zal gaan mengen voor de toernooizege.