Nederlands

FC Kopenhagen - PSV

Wedstrijd: FC Kopenhagen - PSV
Ronde: Groep B
Datum: 19 augustus 2023
Tijdstip: 12:00 tot 13:30
Veld: Hoofdveld
Uitslag: 2 - 2

Verslag

FC Kopenhagen en PSV hebben elkaar in evenwicht gehouden op het toernooi om de Otten Innovation Cup. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

In het begin van de wedstrijd had Kopenhagen het meeste balbezit. PSV hield de linies compact en wist hiermee te voorkomen dat FC Kopenhagen echt gevaarlijk werd. Zelf probeerden de EIndhovenaren er een aantal keer snel uit te komen, maar ook dit leidde niet tot groot doelgevaar.

Het was PSV dat de leiding nam in deze wedstrijd. Een handsbal zorgde ervoor dat PSV een penalty kreeg. Tai Abed wist wel raad met dit buitenkansje. Hij schoot beheerst binnen en zette PSV hiermee op een 0-1 voorsprong.

Net na de rust zette FC Kopenhagen de gelijkmaker op het bord. Na een mooie aanval rondde Neo Jönsson beheerst af en bracht de stand op 1-1. PSV wist opnieuw de leiding te nemen. Na een mooie steekpass van Jesper Uneken wist Emir Bars fraai af te ronden. Niet veel later was eht echter 2-2, Amin Chiakha was de doelpuntenmaker voor de Denen. PSV kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar zonder resultaat.

Hiermee eindigt de wedstrijd in een gelijkspel en is voor beide teams de laatste wedstrijd nog van belang voor het eindresultaat in de poule.

Opstelling

Klik hier om de opstellingen als PDF-bestand te downloaden

Doelpunten en kaarten

Doelpunt Neo Jönsson FC Kopenhagen
Doelpunt Amin Chiakha FC Kopenhagen

Foto's

FC København - PSV
FC København - PSV
FC København - PSV

FC København - PSV

Foto
21-08-2023 15:08