Nederlands

PSV - Red Bull Bragantino

Wedstrijd: PSV - Red Bull Bragantino
Ronde: Kruisfinales
Datum: 20 augustus 2023
Tijdstip: 10:00 tot 11:30
Veld: Hoofdveld
Uitslag: 2 - 2
Strafschoppen: 5 - 4

Verslag

Door een tweede plaats in de groep wachtte gastheer PSV een duel met topfavoriet Red Bull Bragantino. Beide clubs stonden 1x eerder tegenover elkaar. In 2014 verloor PSV met 0-2 van (toen nog) Red Bull Brasil.

Tai Abed was in de openingsfase betrokken bij een aantal kansen voor PSV. De grootste mogelijkheid was er toen hij de bal voor de goal bracht, maar Uneken kwam net tekort om de bal binnen te tikken. Red Bull Bragantino was éénmaal dichtbij de openingstreffer. Alexandre César Santos Ribeiro komt door over de zijkant en weet Yuri Silva Leles de Souza te bereiken. Zijn schot gaat echter over het PSV-doel.

Kort daarna weet PSV de score te openen. Een werkelijke schitterende actie van Emir Bars schiet hij zelf onberispelijk binnen, waarmee hij de voorsprong op het bord zet.

Na de rust is het Red Bull Bragantino met de gelijkmaker. Pedro Henrique Ouriques Pereira schiet de bal achter doelman Schiks. Niet lang daarna komt Red Bull Bragantino op voorsprong. Een penalty wordt gegeven na een overtreding van Eus Waayers. Yuri Silva Leles de Souza weet wel raad met dit buitenkansje: 1-2. Vlak voor tijd is daar toch nog de gelijkmaker voor PSV. Jesper Uneken knikt de 2-2 binnen, waarmee de wedstrijd moet worden beslist door het nemen van strafschoppen. Uneken mist voor PSV, maar hierna missen Gabriel da Silva en Kevyn Henrique de penalty's voor Red Bull. Hierdoor behaalt PSV de finale. Voor Red Bull Bragantino rest een wedstrijd om plaats 3.

Opstelling

Klik hier om de opstellingen als PDF-bestand te downloaden

Foto's

PSV - Red Bull Bragantino
PSV - Red Bull Bragantino
PSV - Red Bull Bragantino

PSV - Red Bull Bragantino

Foto
21-08-2023 15:06