Nederlands

Lees hier alles over de Otten Innovation Cup

Dit weekend is het zover: na vier jaar wordt de Otten Innovation Cup weer georganiseerd. Tijdens het toernooi, waar de meest prominente jeugdopleidingen de strijd met elkaar aangaan, is er ook buiten de wedstrijden genoeg te doen. Lees hier alles over de 73e editie van de Otten Innovation Cup!

Deelnemers & poule-indeling
In totaal nemen acht profclubs deel aan het prestigieuze jeugdtoernooi, waar voor de teams een gemiddelde leeftijd van maximaal 19 jaar geldt. De teams zijn verdeeld over twee poules van vier:

Poule A
1. Rangers FC
2. RSC Anderlecht
3. Red Bull Bragentino
4. FC Utrecht

Poule B
1. Jeonbuk Hyundai Motors FC
2. FC Kopenhagen
3. PSV
4. Manchester United.

Toernooi-opzet & wedstrijdschema
Op vrijdag en zaterdag worden de groepswedstrijden afgewerkt. PSV begint het toernooi op 18 augustus om 17.00 uur met een wedstrijd tegen Manchester United. Een dag later moet het pas echt aan de bak, want dan staan er twee wedstrijden op het programma: Om 12.00 uur speelt O18 tegen FC Kopenhagen en om 16.00 uur tegen het Zuid-Koreaanse Jeonbuk.

Op zondag nemen de winnaars van beide poules tegen de nummers twee van de andere poule . Om 16.30 uur volgt er nog een finale. De overige ploegen strijden met de respectievelijke tegenstanders van de andere poule om zo tot een volledige ranking te komen. Het volledige speelschema vind je hier.

Kaartjes & TV-uitzending
Uiteraard is de Otten Innovation Cup toegankelijk voor publiek. Voor slechts € 12,50 heb je een passe-partout voor het hele toernooi. Je kan er ook voor kiezen om voor € 5,- een dagticket te kopen. Kaartjes kopen doe je hier!

Als je aankomend weekend op vakantie bent of om een andere reden niet in staat bent om persoonlijk bij het toernooi aanwezig te zijn, geen zorgen, want het toernooi wordt live uitgezonden op ESPN.

Spelregels
Wees dit weekend niet verbaasd als de regels net even anders zijn dan je gewend bent. Tijdens het toernooi wordt er namelijk getest met innovatieve spelregels. Zo is de ingooi vervangen met de intrap en mogen teams zoveel wisselen als ze willen. Wat er precies allemaal gewijzigd is vind je hier.

FANzone met activiteiten voor kids
Tussen de wedstrijden door is er op PSV Campus De Herdgang genoeg te doen. Zo is er een FANzone met verschillende activiteiten, zoals springkussens en een voetbalveldje. En op zaterdag kun je zelfs op de foto met de F1-auto van niemand minder dan Max Verstappen, die door eventpartner Red Bull wordt gestald!

Daarnaast is er op zaterdag en zondag een ‘innovatieveldje’ ingericht waar allerlei partners van PSV en de KNVB de nieuwste snufjes op het gebied van voetbal, voeding en lifestyle demonstreren. Heb jij bijvoorbeeld altijd al willen weten hoe hard je kan schieten? Dan moet je even een bezoek brengen aan de Field 5 Innovation Showcase. De volledige plattegrond vind je hier.

Nieuwsbericht