Nederlands

Adam Lawrence (ManUtd): "Dit is een fantastische leerervaring voor ons allen"

Manchester United is misschien wel de meest aansprekende naam van deze editie van de Otten Innovation Cup. We hebben de trainer/coach Adam Lawrence en verdediger Reece Munro weten te spreken over hun tijd hier in Eindhoven en het toernooi.

Heel erg bedankt voor jullie komst naar de Otten Innovation Cup opnieuw. Hoe hebben jullie het toernooi ervaren?

(Adam Lawrence)
Het is fantastisch voor ons geweest. Natuurlijk, in deze voorbereidingsperiode, stelt het de spelers bloot aan een toernooi van echt hoog niveau en spelen tegen spelers op internationaal niveau, en verschillende soorten teams, dat is een fantastische leermogelijkheid voor ons allemaal. Dus het is fantastisch geweest.

En wat vinden jullie van sommige van de regelwijzigingen? Ze zijn hier een beetje anders dan wat je misschien in Engeland ziet...

(Adam Lawrence)
Ja, ik denk dat je als je naar dit soort dingen komt, je vrij open moet staan voor nieuwe ideeën en verschillende regels in verschillende formats van de wedstrijden. Maar zeker, wat betreft sommige van de wijzigingen die zijn doorgevoerd, hebben we die echt goed gevonden in de wedstrijden die we hebben gespeeld. Het versnelt bepaalde aspecten van het spel, zoals kunnen dribbelen of passen vanuit een ingooi, enzovoort. En opnieuw, spelers blootstellen aan dat andere formaat is goed voor hun educatie en ontwikkeling. Dus ja, echt heel positief, maar anders.

Het managen en werken met het jeugdteam zoals jullie doen, hoe vinden jullie het om de verwachtingen van spelers te managen, vooral bij een club als Manchester United?

(Adam Lawrence)
Ja, ik denk dat je in de eerste plaats met jonge mensen en jonge spelers werkt die natuurlijk hun best proberen te doen en zich willen ontwikkelen naar de hoogste niveaus die ze maar kunnen bereiken. Dus we proberen ons meer te richten op de individuele speler en hun doelen wat betreft hun sterke punten, ontwikkelingsgebieden, enzovoort. Uiteindelijk weten we dat het erg moeilijk is om spelers van Premier League- en internationaal niveau voort te brengen. Maar bij onze club hebben we de reputatie en de traditie van spelers die door de club kunnen doorbreken, wat natuurlijk geweldig is. En dan is het gewoon aan de spelers om hun tijd bij de club te maximaliseren, of ze nu doorgaan naar het eerste team of wat hen ook helpt in de volgende fase van hun carrière, dat zou ook succes zijn in hun leven.

Manchester United heeft natuurlijk een enorme, rijke geschiedenis van het ontwikkelen van jeugdspelers. Hoe hebben jullie het spelen voor Manchester United en het bijwonen van een toernooi als dit ervaren?

(Reece Munro)
Ja, het is echt goed geweest. Ik denk dat het een zeer waardevolle ervaring is geweest om naar de Otten Innovation Cup te komen, geweldige tegenstanders en teams, het ontwikkelt nieuwe ervaringen. We zijn als team dichter bij elkaar gekomen door goed voetbal te spelen. Ik denk dat het echt goed is geweest.

En wat betreft de regelwijzigingen? Hoe hebben jullie die ervaren? Zijn ze beter voor jullie? Of waren ze een beetje uitdagend?

(Reece Munro)
Ik denk dat het beter is geweest, eerlijk gezegd. Het versnelt het spel. Zeker meer tijd, weet je, bal in het spel, wat goed is. En natuurlijk wil je veel meer voetballen. En ja, we hebben ons er echt goed aan aangepast, denk ik als team. We hebben het niet de overhand laten krijgen, en we hebben ervan geprofiteerd. Dus ik denk dat het goed is geweest, ja.

En we hebben Adam horen praten over de jeugdontwikkeling en Manchester United. Als speler, hoe ervaar je de training en de ontwikkeling als speler?

(Reece Munro)
Ja, het is echt goed. Ze richten zich echt op het individu. En dan werken ze met ons als een team. En ik denk dat het echt goed is, goede coaches en dergelijke en alles. En echt goede ontwikkeling. Ze werken veel aan het ontwikkelen van spelers. En dat zie je de afgelopen jaren, met spelers als Marcus Rashford. En meer recente spelers die nu in het team komen. Het is gewoon echt veelbelovend om te zien. Dus ja, het is echt goed.

Het is fijn om jullie allebei hier te hebben bij de Innovation Otten Cup. Heeft PSV goed voor jullie gezorgd?

(Adam Lawrence)
Ja, de gastvrijheid van iedereen bij de club, en ook van de andere teams wat betreft het ontmoeten van hen en wat tijd met elkaar doorbrengen, is uitstekend geweest. Dus niets dan positiefs. Ik ben erg trots en bevoorrecht om gevraagd te worden om als club aanwezig te zijn. En het is geweldig om deel uit te maken van dit soort toernooien. Dus briljant. Dank je wel.

Is er iets wat jullie van andere teams hebben opgepikt, of wat jullie graag zouden willen aanpassen aan de Engelse speelstijl?

(Adam Lawrence)
Ja, ik denk dat elke tegenstander en elke wedstrijd hier verschillende soorten problemen en uitdagingen heeft opgeleverd. Omdat het een hoog niveau toernooi is. We vonden de wedstrijd tegen Kopenhagen, vooral in het begin van de wedstrijd gisteren, erg goed wat betreft hun stijl, hun vorm, de manier waarop ze de bal behandelden, dat gaf ons een paar tactische dingen om op te lossen. Maar het algemene niveau was echt hoog en natuurlijk een goede blootstelling voor ons als spelers, coaches, het personeel, enzovoort. Dus ja, veel goede uitdagingen.

Nieuwsbericht