PSV - Manchester United FC

Match: PSV - Manchester United FC
Round: Group B
Date: 18 August 2023
Time: 17:00 till 18:30
Pitch: Main pitch
Result: 2 - 1

Report

PSV heeft haar eerste wedstrijd in het toernooi om de Otten Cup winnend afgesloten. Het Engelse Manchester United werd met 2-1 verslagen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Manchester United. Victor Musa nam het doel onder vuur, maar PSV-doelman Niek Janssen was een sta-in-de-weg met een prima redding. Vervolgens was het PSV dat een aantal mogelijkheden wist te creëren. Onder andere Onesime Zimuangana en Elvic Jager waren gevaarlijk, maar zij wisten United-doelman Myles niet te verschalken.

Aan de andere kant was het wel raak. Wheatley wist de bal mee te krijgen en hij schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. Met een 1-0 achterstand ging PSV de rust in.

Na rust ging PSV succesvol op zoek naar de gelijkwaker. Rechtsback Eus Waayers gaf de bal prima voor. Het was Elvic Jager die de gelijkmaker op het bord zette; 1-1. Na de gelijkmaker kwam PSV met een man minder te staan. Door twee gele kaarten kwamen de Eindhoven zelfs even met 9 man te staan, maar Manchester United wist hier niet van te profiteren.

Nadat de tijdstraf erop zat, was het PSV dat de klok sloeg. PSV-trainer Vincent Heilmann maakte optimaal gebruik van de nieuwe spelregels. Er werd veelvuldig gewisseld, waardoor PSV het tempo goed vol leek te kunnen houden. Ook nadat PSV een vrije trap toegewezen kreeg, werd gebruikgemaakt van een wisselmogelijkheid. Het was Robin van Duiven die achter de bal ging staan. Hij schoot de bal op schitterende wijze, via de paal, in het doel. Na de 2-1 was PSV zelfs nog dichtbij de 3-1, maar de poging van Khaderi werd gericht door Myles.

PSV heeft hiermee een goede start gemaakt in het toernooi om de Otten Cup. Morgen gaat de ploeg van trainer Vincent Heilmann op jacht naar een tweede overwinning. Om 12.00 speelt het tegen het Deense FC Kopenhagen. Manchester United mag op hetzelfde tijdstip aantreden tegen Jeonbuk Hyundai Motors FC.

Line-up

PSV: Niek Janssen, Eus Waayers, Sven van der Plas, Floris Bos, Raf van de Riet, Peter Quispel, Onesime Zimuangana, Wessel Kuhn, Sami Bouhoudane, Yiandro Raap, Elvic Jager

Manchester United: Tom Myles, James NolanTom Myles, Louis Jackson, Finley McAllister, Jayce Fitzgerald, Ethan Wheatley, Jack Moorhouse, James Scanlon, Reece Munro, Bendito Mantato, Victor Musa

Goals and cards

Goal Elvic Jager PSV
Goal Robin van Duiven PSV
Yellow card Eus Waayers PSV
Yellow card Wessel Kuhn PSV
Goal Ethan Wheatley Manchester United FC

Photos

PSV - Manchester United FC
PSV - Manchester United FC
PSV - Manchester United FC

PSV - Manchester United FC

Foto
21-08-2023 15:06