Ervaar de nieuwste voetbalsnufjes tijdens de Otten Innovation CupVan 18 tot en met 20 augustus organiseert PSV in samenwerking met de KNVB en Red Bull de Otten Innovation Cup op de PSV Campus De Herdgang. Dit jeugdtoernooi zal dienen als proeftuin voor nieuwe spelregels. Onder de naam ‘Field 5 Innovation showcases’ is op zaterdag 19 en zondag 20 augustus bovendien een innovatieplein ingericht. Acht bedrijven waarmee PSV en de KNVB samenwerken tonen daar hun vernieuwende producten voor het voetballen.

Ten Cate Grass
Veld vijf is een non-infill kunstgrasveld aangelegd door Ten Cate Grass. Het bedrijf zal aanwezig zijn om inzicht te geven in hun geavanceerde technologie. Een dergelijk veld bevat namelijk geen rubber- of kurkkorrels en is de nieuwste ontwikkeling op gebied van kunstgras.

Team Jumbo-Visma
De Foodcoach app van Team Jumbo-Visma is een persoonlijke, digitale voedingscoach. Dankzij unieke software geeft deze een persoonlijk en professioneel voedingsplan voor betere prestaties tijdens wedstrijden en trainingen. Als je een bezoekje brengt aan hun stand, introduceren ze je met de app en krijg je een paar mooie tips.Aristotle
Bezoekers van deze stand kunnen een cognitieve training ondergaan zoals de jeugd van PSV die krijgt. Voer verschillende opdrachten uit, waaronder een aantal balspellen, en train je brein!

Smartgoals
Bij Smartgoals train je juist je voetbalkwaliteiten met interactieve training- en testsystemen. Meet je snelheid op de sprintlaan of kijk hoe technisch jij aan de bal bent met de dribbel- en behendigheidstest.

AlphaBeats
AlphaBeats is een app die gebruikmaakt van je favoriete muziek om je hersenen te ontspannen en in een ‘alfa-modus’ te brengen. De app is uiteindelijk zelfs in staat om op basis van signalen zoals hartslag, ademhaling en hersengolven muziek zo te veranderen dat deze rustgevend wordt. Ideaal om tussen de spannende wedstrijden door te ontspannen!HiSports
De perfecte voetbalmat creëren is meer dan een aantal keer maaien, water geven en hopen dat de zon - niet te veel - schijnt. De bodem zit vol met mineralen waarvan de samenstelling de kwaliteit van het gras bepaalt. HiSports neemt daarom de HiPSter mee. Een apparaat waarmee de ondergrond perfect gemonitord kan worden.

SciSports
Altijd al willen weten hoe het is om midden in een kolkend stadion te spelen? SciSports stelt met hun programma spelers in staat om hun prestaties optimaal te analyseren. Met een VR-bril maken zij het namelijk mogelijk om wedstrijden terug te zien, vanuit het oogpunt van de speler. Tijdens de Otten Innovation Cup is het voor het grote publiek mogelijk om dit ook eens te ervaren.

Footbar
Wil jij weten hoe hard je schiet, hoeveel passes je hebt verstuurd, hoeveel meters je hebt gelopen of hoe hard? Footbar maakt deze gegevens nu voor iedereen toegankelijk met hun prestatiesensor.


Innovation Article