Wedstrijd: RSC Anderlecht - FC Kopenhagen
Tijdstip: 11:50 tot 13:00
Veld: Hoofdveld
Uitslag: 2 - 3

Verslag

In deze wedstrijd stonden twee teams tegenover elkaar die beide op het nippertje de halve finale misten.

De Belgen gingen de wedstrijd het beste van start en namen het initiatief. Tot gevaarlijke momenten leidde dit echter niet, zodat de goed georganiseerde Denen toch relatief eenvoudig overeind konden blijven. Na ongeveer een kwartier spelen ontsnapt Mohamed Daramy aan de aandacht van de Belgische verdediging en kan hij eenvoudig binnen tikken. Op slag van rust weten de Denen hun voorsprong zelfs uit te breiden. Een prachtige steekpass van Mohamed Daramy op Andreas Kirkeby, waarna deze laatste in de zestien onderuit gehaald word door de Belgische keeper. Kirkeby gaat zelf achter de bal staan en bepaalt de ruststand op 0-2.

In de tweede helft probeert Paars-Wit wat terug te doen, maar de Brusselnaren spinnen veel garen en maken weinig wol. Na enige tijd in de tweede helft weet RSC Anderlecht eigenlijk vanuit het niets toch een aansluitingstreffer te produceren. Niet veel later is het echter Mohamed Daramy die een prachtige solo afrond en de wedstrijd in Deens voordeel lijkt te beslissen 1-3. In blessuretijd volgen nog wat hachelijke momenten voor de Deense goal en weet RSC Anderlecht zelfs voor de tweede maal een aansluitingstreffer te produceren. Verder komen de Belgen echter niet, zodat FC Kopenhagen de vijfde plaats voor zich opeist en RSC Anderlecht als zesde eindigt.