Nederlands

"We moeten ons zowel mentaal als fysiek klaarstomen voor morgen"

De wedstrijd tussen Internazionale en Anderlecht eindigde in een 1-1 stand. Na deze wedstrijd spraken we Tibo Persyn, een Belg in Italiaanse dienst.



Jullie eerste wedstrijd in het toernooi om de Otten Cup zit erop. Wat vond je van de wedstrijd?

De eerste helft verliep het wat moeizaam. De tweede helft kwamen we beter in de wedstrijd, we maken dan ook de 1-1. Dat was net iets te laat om de wedstrijd nog te kunnen winnen.

Heb je een idee hoe het kwam dat de start moeizaam was?

Misschien speelt de reis van gisteren mee en het weinige slapen, ik denk dat dat wel invloed heeft gehad.

Je geeft de assist op de 1-1. Kun jij omschrijven wat voor speler je bent?

Ik ben een explosieve speler, een speler met snelheid. Ik probeer in te zien waar de bal belandt voordat hij onderweg is, om daar zo goed mogelijk op te kunnen anticiperen.

Hebben jullie een bepaalde doelstelling geformuleerd voor dit toernooi?

De enige doelstelling die we voor dit toernooi hebben is om eerste te worden. Zelf ben ik tevreden als ik elke wedstrijd presteer naar mijn mogelijkheden, daar doe ik mijn best voor.

Zelf ben je ook met het eerste elftal mee geweest op trainingskamp. Hoe was dat?

Het was een mooie ervaring om mee te maken. Het niveau lag erg hoog, dat was even wennen. Ik heb zo goed mogelijk proberen te kijken naar de oudere spelers en daar dingen van te leren.



Hoe kijk je naar de dag van morgen?
We moeten ons zowel mentaal als fysiek klaarstomen voor morgen. We moeten zorgen dat we goed herstellen en dan zien we hoe de dag van morgen verloopt.

PSV Campus de Herdgang is verbouwd en net weer geopend. Wat is jouw indruk van de faciliteiten?

Het is een heel mooi complex. De velden liggen er heel goed bij. Ik denk dat we blij mogen zijn dat we dit toernooi mogen spelen.

Nieuwsbericht