Nederlands

Internazionale Milano wint de 72e editie van de Otten Cup

Internazionale Milano heeft de 72e editie van de Otten Cup gewonnen door gastheer PSV te verslaan na strafschoppen. Na hun overwinning in de vorige editie prolongeren ze dus de titel. Mochten ze volgende editie weer als winnaar uit de bus komen dan worden ze de trotse eigenaar van de huidige wisselbeker van de Otten Cup.

Internazionale begon het toernooi op vrijdag met een gelijkspel tegen RSC Anderlecht. Ook in hun tweede wedstrijd wisten ze niet te winnen van Red Bull Brasil. De laatste wedstrijd in de poule tegen Everton FC moest dus gewonnen worden om door te kunnen gaan naar de halve finales. Na een spannende wedstrijd sleepte de Italianen de overwinning binnen door in de laatste minuten de winnende treffer te scoren. Internazionale plaatste zich dus als tweede uit deze poule voor de halve finales.

In deze halve finale was Barcelona de tegenstander. Ondanks het vele balbezit van de Catalanen namen de Italianen een voorsprong. In de tweede helft kwam Barcelona op gelijke hoogte, maar in de slotfase wist de spits van Internazionale de 2-1 binnen te koppen en plaatste Internazionale zich opnieuw voor de finale.

Evenals de vorige editie was PSV de tegenstander in de finale. PSV begon de finale goed en zette Internazionale onder druk, terwijl de Italianen met snelle uitvallen voor gevaar probeerde te zorgen. Beide ploegen kregen in de eerste helft een grote kans. De ruststand was echter 0-0.

In de tweede helft is het PSV dat op voorsprong komt door een mooi doelpunt. Helemaal uit het niets ligt de gelijkmaker enkele minuten later achter de doelman van PSV. Vanaf 25 meter wordt een afvallende bal ingeschoten: 1-1. Evenals in 2017 zullen strafschoppen dus moeten beslissen wie de Otten Cup 2019 gaat winnen. Ook dit keer is het Internazionale Milano dat weer aan het langste eind trekt 4-2.

Internazionale is de winnaar van de Otten Cup in 2019!