Nederlands

Dagoverzicht: Spanning in strijd om Otten Cup

Drie dagen van top jeugdvoetbal zijn alweer achter de rug en Internazionale Milano prolongeert haar titel.

De dag begon zoals gebruikelijk met de twee halve finales in de stromende regen. Op het hoofdveld stonden Internazionale Milano en FC Barcelona tegenover elkaar. FC Barcelona nam het initiatief, maar het was een snelle uitbraak van Internazionale die ervoor zorgde dat de Italianen met een 1-0 voorsprong gingen rusten. In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld en FC Barcelona weist de gelijkmaker te maken. Vier minuten voor tijd was het Matias Fonseca die na een prachtige aanval Internazionale naar de finale schoot.

In de andere halve finale was gastheer PSV duidelijk de beter ploeg en kwam al snel na de aftrap op een 1-0 voorsprong via Jeremy Antonisse. Het restant van de eerste helft leverde nog een paar kleine kansen op van PSV, maar de rust werd bereikt met een stand van 1-0 in Nederlands voordeel. PSV bleef goed spelen in de tweede helft en wist wederom vlak na de aftrap zichzelf te belonen. Via een eigen doelpunt werd de eindstand bepaald op 2-0 voor de gastheren.

Vervolgens stonden de duels om plek 5/6 en om plek 7/8 op het programma. Beide duels bleken erg doelpuntrijk.

Red Bull Brasil kwam in de strijd om plek 7 in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Op slag van rust wist CD Chivas Guadalajara de aansluitingstreffer te maken. In de tweede helft werd duidelijk dat de Mexicanen de vleugels van Red Bull overgenomen hadden. Ze wisten de wedstrijd volledig om te draaien en met 3-2 te winnen. Hun allereerste zege ooit op de Otten Cup was daarmee goed voor plek 7.

RSC Anderlecht nam het voortouw in de strijd om plek 5, maar wist nauwelijks kansen te creëren. FC Kopenhagen speelde goed georganiseerd en wist middels een goede aanval en een strafschop een 2-0 voorsprong te nemen. Uiteindelijk kwamen de Belgen nog terug tot 2-1 en in blessuretijd tot 3-2, maar genoeg voor de winst was het niet. FC Kopenhagen eindigt daarmee als 5e.

De kleine finale stond gepland tussen Everton FC en FC Barcelona. Deze wedstrijd vond echter geen doorgang, doordat coach Victor Valdes besloten had FC Barcelona uit het toernooi te halen. Dit hield in dat de derde plek hiermee naar het debuterende Everton FC ging.

Voor de tweede editie op rij ging de finale tussen PSV en Internazionale Milano. PSV had het betere van het spel en wist ook een aantal kansen te creëren. Vlak voor rust werd Internazionale voor het eerst gevaarlijk. Een kopbal werd van de lijn gehaald door Maxime Delanghe en de rebound werd over het doel geschoten. Ruststand 0-0

Na rust domineerde PSV het spel nog meer en kwam in de 48e minuut op een terechte voorsprong. Jeremy Antonisse scoorde op vergelijkbare wijze als in de halve finale. Het betekende tevens de eerste goal in reguliere speeltijd in een finale in 175 minuten. PSV leek de wedstrijd over de streep te kunnen trekken. Een inschattingsfout van Mees Krekels leidde echter tot een geweldige afstandsschot van Edoardo Vergani (van 25m) en de gelijkmaker. In het restant van de wedstrijd kwam er geen verandering meer in de score, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Hierin miste Internazionale 1x en PSV 2x, waardoor Internazionale voor de tweede maal op rij winnaar is van de Otten Cup!

Indien de Italianen de komende editie hun hattrick weten te voltooien mogen zij de trofee definitief houden.