Nederlands

Bellamy: "We doen het allemaal voor het eerste team"

Craig Bellamy werkt sinds deze zomer bij Anderlecht. Hij is de hoofd-coach van het hoogste elftal van de jeugd. Wij spraken hem na de 2-1 nederlaag vanochtend tegen Everton.

Wat zijn je gedachten over de wedstrijd tegen Everton?

We speelde goed. We waren ook goed tijdens de eerste wedstrijd. De manier waarop we spelen en de manier waarop we domineren. Het systeem dat we spelen en de manier waarop we druk zetten, het is allemaal zo belangrijk voor ons. We doen het allemaal voor ons eerste team. Sommige van onze spelers hebben al meegedaan met hen. Het verschil tussen hoe wij spelen en hoe het eerste team speelt moet klein zijn. Het eerste elftal is als een spiegel voor ons en we moeten spelers afleveren die daar klaar voor zijn.

Was het pure pech dat jullie vandaag verloren?

We kregen doelpunten tegen uit een voorzet en een strafschop. We gaan niets aanpassen aan onze identiteit. We spelen geen lange ballen, maar zoeken naar oplossingen dichtbij. Onze spelers zijn erg intelligent om de juiste oplossingen te zoeken. We kunnen van systeem wisselen gedurende de wedstrijd en de spelers kunnen zich goed aanpassen door de manier waarop ze opgeleid zijn door de verschillende trainers in het verleden. Onze ideeën zijn belangrijker dan het resultaat. Ik heb een hekel aan verliezen, maar we zijn hier om spelers op te leiden voor ons eerste elftal. Hier bij Anderlecht kan ik op het hoogste niveau van het jeugdvoetbal werken.



Je bent pas recent begonnen bij Anderlecht. Wat is je indruk tot nu toe?

Heel erg goed. Ze zijn technisch sterk en nog erg jong. Dat is Anderlecht! We geloven in de jeugd. Ik vind het leuk dat sommige van de spelers die we nu hebben nog 2 of 3 jaar kunnen meedoen aan dit toernooi. We hebben 4 spelers van slechts 16 jaar. Bijvoorbeeld Alonzo Engwanda. Ik heb nog geen betere speler als hem gezien en dat terwijl hij pas 16 jaar is. Dat is Anderlecht! Kijk naar ons eerste elftal. De gemiddelde leeftijd daar is 22 jaar. Daar hou ik het meest van en daarom vind ik het werken in de ontwikkeling van spelers een droombaan bij een club als Anderlecht.

Nieuwsbericht