Nederlands

Beslissingen in extremis

De beslissingen in de groepsfase zijn gevallen op de tweede dag van de Otten Cup.

In poule A was het na de tweede speelronde al duidelijk dat Everton FC de groepswinst zou gaan pakken en dat de strijd om plek 2 beslist zou gaan worden tussen titelverdediger Internazionale en RSC Anderlecht. In hun derde groepswedstrijd wist RSC Anderlecht met 3-1 te winnen van Red Bull Brasil. Horende dat RSC Anderlecht op winst stond, wist Internazionale dus wat hen te doen stond. Alleen winst volstond voor een plek in de halve finale. Na een 1-0 voorsprong wist Everton FC toch gelijk te maken. In de laatste minuut was het Edoardo Vergani die zijn team naar de halve finale schoot.

Ook in poule B was het na de tweede speelronde al duidelijk wie de groepswinst zou pakken. FC Barcelona versloeg Chivas met 2-1, terwijl gastheer PSV en FC Kopenhagen remiseerden 1-1. PSV ging het laatste duel in met een punt voorsprong op FC Kopenhagen en Chivas Guadalajara. De tussenstand in de wedstrijd tussen FC Kopenhagen en Chivas Guadalajara leek lang gunstig voor PSV. In de tweede helft liep FC Kopenhagen echter toch rap weg bij Chivas en won met 4-1, wat betekende dat PSV ook moest winnen om de halve finales te halen.

PSV was de meest actieve ploeg in de wedstrijd tegen FC Barcelona en kreeg in de eerste helft twee dotten van kansen. Eerst schoot Noni Madueke een strafschop naast en vervolgens vond Mathijs Tielemans de keeper op zijn weg. Bij rust was de stand 0-0. FC Barcelona kwam tot slechts een hele grote kans. Louie Mark Barry had 1:1 de kans om PSV uit het toernooi te schieten, maar keeper Maxime Delanghe bracht redding. Het leek erop dat PSV het net niet meer zou kunnen vinden, totdat de bal diep in blessuretijd voor de voeten van Simon van Duivenbooden kwam.
Hij schoot de bal achter de Catalaanse doelman en bracht PSV Campus de Herdgang in extase 2-1.

Dit betekent dat PSV morgen in de halve finale om 10.40u op veld 4 Everton FC treft, terwijl FC Barcelona en Internazionale Milano om 10.30u op het hoofdveld de degens kruisen.

De strijd om plek 5 en 6 word een interessant onderonsje tussen RSC Anderlecht en FC Kopenhagen, terwijl Chivas Guadalajara en Red Bull Brasil op veld 4 spelen in een latijnse kraker.