Nederlands

FC Barcelona en Everton FC voortvarend van start

De eerste dag van de 72e Otten Cup zit erop. Net als op de vorige editie vielen er ook dit jaar negen goals te noteren op de openingsdag van de Otten Cup.

Everton FC en Red Bull Brasil trapten het toernooi af. In de beginfase golfde het spel op en neer maar langzaam maar zeker nam Everton FC het heft meer in handen. De Engelsen kwamen tien minuten voor rust op een 1-0 voorsprong. Na de rust wisten de Engelsen nog tweemaal te scoren. Red Bull Brasil kon hier weinig tegenover stellen en de winst ging dan ook terecht naar Everton FC met 3-0.

De andere wedstrijd in poule A ging tussen de laatste twee winnaars van de Otten Cup. RSC Anderlecht had licht de overhand in de eerste helft, maar wist niet tot kansen te komen tegen een hechte verdediging van titelverdediger Internazionale. Met 0-0 gingen beide teams de rust in.
In de tweede helft was het RSC Anderlecht dat goed begon. Alonzo Engwanda nam op de rand van de zestien de bal op de borst aan en schoot deze schitterend in de kruising 0-1 voor de Belgen. Kort hierop was het echter Internazionale die via Edoardo Vergani de stand weer gelijk trokken. De 1-1 stand bleef tot het einde staan.

FC Barcelona liet zich meteen gelden in hun wedstrijd tegen FC Kopenhagen. Van meet af aan waren de Catalanen de bovenliggende partij. FC Kopenhagen legde veel energie in de wedstrijd, maar FC Barcelona kon zich er zonder al teveel problemen onderuit voetballen en leidde bij rust met 2-0. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en slaagde de Catalanen erin om nog twee doelpunten te maken. Zo begon FC Barcelona met een 4-0 zege uitstekend aan het toernooi.

Gastheer PSV begon aftastend aan de wedstrijd tegen Chivas Guadalajara. Het zocht de aanval, maar wist weinig te creeeren. Beide teams gingen met 0-0 de rust in.

Na rust wist PSV meer kansen te creeeren. Tielemans en aanvoerder Madueke (tot tweemaal toe) slaagden er echter niet in de kansen te verzilveren. Doordat Chivas weinig uit wist te richten eindigde deze wedstrijd in 0-0. Beide teams zullen morgen vol aan de bak moeten om een plaats in de halve finale veilig te stellen.