Wedstrijd: PSV - Estudiantes de la Plata
Veld: Hoofdveld
Uitslag: 2 - 1

Verslag

Deze laatste groepswedstrijd stuurde coach Mark van Bommel een nagenoeg volledig gewijzigd team het veld in tegen Estudiantes. Dit was in het begin ook wel merkbaar. PSV had even moeite om het ritme te vinden.
Al vrij vroeg in het duel leidde dit tot een miscommunicatie in de verdediging en een eigen goal van Tijn Daverveld.
In het restant van de eerste helft kabbelde de wedstrijd wat voort, zonder dat er noemenswaardige kansen te noteren vielen.

PSV begon een stuk sterker aan de tweede helft en al na drie minuten in de tweede helft viel de gelijkmaker. Zakaria Abouhklal schoot eerst nog op de paal, maar in de rebound ging de bal wel tegen de touwen. De gastheer kreeg langzaamaan wat meer controle over de wedstrijd en Estudiantes had meer overtredingen nodig om overeind te blijven.
Tien minuten voor tijd komt PSV dan alsnog op voorsprong. Een verdediger van Estudiantes kopt de bal op de eigen paal, maar Davy van den Berg is zeer alert en scoort in de rebound de winnende treffer. Hiermee maakt hij zijn eigen goal meer dan goed.

Door deze zege plaatst PSV zich als ongeslagen groepswinnaar voor de halve finale, waar het Borussia Monchengladbach tegen zal komen. Het gepassioneerd spelende Estudiantes de la Plata zal in een heet Zuid Amerikaans onderonsje met Cruzeiro EC strijden om plek 7.

Doelpunten

3'Tijn Daverveld (e.d.)PSV
33'Zakaria AboukhlalPSV
53'Davy van den BergPSV

Kaarten

5'Davy van den BergPSV
19'Koen OostenbrinkPSV
20'Juan QuintanaEstudiantes de la Plata
23'Gonzalo VillegasEstudiantes de la Plata
37'Gonzalo DesioEstudiantes de la Plata
48'Tomas CingolaniEstudiantes de la Plata