Nederlands

PSV verliest de finale na strafschoppen

PSV opent vandaag met een wedstrijd om de halve finale tegen het Duitse Borussia Mönchengladbach.

Na een wat onwennige openingsfase is het PSV dat de eerste échte grote kans krijgt. Mauro legt de bal vanaf de achterlijn terug, maar op miraculeuze wijze wordt dit geen doelpunt. Even daarna is het dan wel raak. Na een mooie pass van achteruit is het Gakpo die de bal beheerst achter Gladbach doelman Langhoff schuift en PSV op voorsprong zet. Even daarna is het bijna weer raak. De kopbal van Lonwijk, na een voorzet van Gakpo, gaat echter rakelings voorlangs. Piroe heeft ook nog een levensgrote kans, na goed doorzetten van Lonwijk. Hij schiet de bal echter via de lat over het doel. Borussia weet er een aantal keer dreigend uit te komen.

Na de rust breidt PSV de score snel uit. Gakpo geeft de bal schitterend mee op Mauro, die niet zelfzuchtig is en de bal gunt aan Joel Piroe. Die weet wel raad met dit buitenkansje en tikt de 0-2 binnen. Gladbach krijgt een grote kans voor Dreßen, maar hij schoot in het zijnet. Toch was het met name PSV dat de klok sloeg. Na een mooie dieptepass van Lonwijk is het Mauro die nog de 0-3 op het scorebord zet.

PSV krijgt nog voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden, maar weet niet meer te scoren. Leandro Fernandes is nog het dichtste bij, maar zijn vrije trap spat op de kruising uiteen. Door deze overtuigende overwinning plaatst PSV zich voor de finale, waarin Internazionale Milano de tegenstander is.

Beide finalisten hebben dit toernooi nog geen wedstrijd verloren en ze kregen beiden slechts één doelpunt tegen in de afgelopen drie wedstrijden.

In de eerste helft van de finale komt de dreiging vooral van Internazionale. Echte grote kansen levert dit nog niet op. PSV kan nog niet de stempel op deze wedstrijd drukken, zoals ze dat wel deden in de voorgaande wedstrijden.

Een schot van Justin Lonwijk wordt eenvoudig gepakt door de doelman van Internazionale. Internazionale krijgt nog enkele kansjes maar echt dreigend wordt het niet. De ruststand is dan ook 0-0.

In de tweede helft is het wel PSV dat meer dreiging heeft en de Italianen zakken langzaam terug maar blijven gevaarlijk via hun gevaarlijke aanvallers. Een mooie aanval van PSV strandt in het doelgebied van Internazionale, Zakaria Aboukhlal claimt nog een penalty,maar de scheidsrechter laat terecht doorspelen. In de twee minuten extra speeltijd is het PSV dat nog een vrije schop krijgt op 25 meter voor het doel. Doelman Vladan Dekic van Internazionale kan de bal van Leandro Fernandes nog net uit de hoek tikken en de scheidsrechter fluit direct voor het einde van de wedstrijd. Strafschoppen zullen de winnaar moeten gaan aanwijzen van deze finale.

Internazionale mag beginnen aan de strafschoppen-reeks en scoren de eerste twee strafschoppen feilloos. Omdat de tweede speler van PSV, Michal Sadilek, de bal hard op de paal schiet staat PSV dus na 4 penalty’s achter met 1-2. Omdat geen van de overige spelers een strafschop mist, is het uiteindelijk de vijfde strafschop van Internazionale Mouhamed Menaiur Belkheir die deze reeks beslist 3-5 en zo verliest PSV de finale van de Otten Cup na strafschoppen.

Teleurgesteld neemt een emotionele aanvoerder Michal Sadilek na afloop de trofee voor de tweede plaats aan uit handen van Ron Verkerk en hij bedankt iedereen voor de goede organisatie en uiteraard feliciteert hij Internazionale met de toernooiwinst.