Nederlands

"In Europa heb je een ander type spelers en ook andere speelstijlen"

Het Argentijnse Estudiantes gaf voor het eerst acte de présence op de Otten Cup. Het wist niet verder te komen dan de achtste plaats, maar de Argentijnen waren desondanks blij met de ervaring die ze op hebben gedaan. Na afloop van het toernooi spraken we met Facundo Mura, aanvoerder van Estudiantes.

Wat vond je van de Otten Cup?
Het is een erg belangrijk toernooi voor ons. We speelden tegen grote clubs uit Europa en dat is erg belangrijk voor onze ontwikkeling.

Wat zijn de grootste verschillen tussen hier spelen en in Argentinië?
Het type voetbal is erg verschillend. In Argentinië spelen we erg intens, het spel is erg emotioneel geladen en met een hoop passie. In Europa heb je een ander type spelers en ook andere speelstijlen. Soms is dat beter, soms ook niet.

Wat vond je van de prestaties van je team?
We zijn als laatste geëindigd, maar dat is niet erg. We werken elke dag hard om ons te verbeteren. Wat ik zag bij mijn team iedereen positief is gebleven. Als we dat kunnen blijven doen, dan zullen we steeds beter worden en ook betere resultaten neer kunnen zetten in de toekomst.
Over mijn eigen spel ben ik niet helemaal tevreden. In de eerste wedstrijd kreeg ik een rode kaart. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n type speler. Ik respecteer altijd de tegenstanders en scheidsrechters en ben geen type die normaal vaak een rode kaart ontvangt. Na deze eerste wedstrijd ben ik tevreden met mijn spel, al kan het altijd beter. Dat geldt zowel voor mij als voor de rest van het team.

Hebben jullie eerder in het buitenland gespeeld?
Dit is het eerste toernooi dat we in Europa spelen. Wel zijn we al in Japen en in Qatar geweest. We hebben gelukkig de mogelijkheden om in het buitenland te spelen. Dit toernooi was erg goed georganiseerd. Het eten, het drinken, enz. Ook in het hotel was het allemaal erg goed verzorgd. We zijn blij dat we de mogelijkheid hebben gekregen om aan dit toernooi mee te doen.

Artikel