Nederlands

"Ik denk dat we wel een goede kans maken"

PSV is ook de tweede dag van de Otten Cup prima doorgekomen. Tegen Anderlecht werd een monsteruitslag neergezet. Met maar liefst 7-0 werden de Brusselaren verslagen. Daarna volgde nog de poulewedstrijd tegen het Argentijnse Estudiantes. Ook deze wedstrijd werd gewonnen, ditmaal met 2-1. Na afloop van de laatste wedstrijd spraken we met Robin Schoonbrood en Gregory Kuisch.

Jullie kunnen na deze dag niet anders dan tevreden zijn lijkt me.
Gregory: ‘Dat klopt. Dit is waar we voor gekomen zijn.’
Robin: ‘De eerste wedstrijd versla je Anderlecht met 7-0 in 60 minuten, dat is natuurlijk een goede overwinning. Tijdens de wedstrijd tegen Estudiantes zijn we goed terug gekomen na een achterstand.’

Merk je verschil in het spelen tegen teams uit een andere cultuur?
Gregory: ‘Je merkte wel dat ze goed gedisciplineerd verdedigden. Verder lag in deze wedstrijd in de eerste helft ons tempo te laag, waardoor we niet goed onder de druk uit kwamen. Toen verliep het dus niet erg soepel. De tweede helft zijn we steeds sneller gaan spelen, steeds sneller het spel gaan verplaatsen. We voetbalden ons er steeds beter onderuit en hebben we ook de twee doelpunten gemaakt.

De eerste wedstrijd van vandaag werd het 7-0. Waren jullie zo goed of viel Anderlecht zo tegen?
Robin: ‘Ik heb wel eens een beter Anderlecht tegen gehad, maar wij deden het vooral ook erg goed.’
Gregory: ‘We maakten goed gebruik van de ruimtes die er lagen.’
Robin: ‘We hebben wat beelden van Anderlecht bekeken. We wisten bijvoorbeeld hoe ze druk zetten, dus daar konden we ons op voorbereiden. Tijdens de wedstrijd kan het echter ook zomaar anders zijn, dus daar moesten we wel goed op letten.’

Morgen volgt dan de finaledag.
Gregory: ‘Dat klopt. Vanavond moeten we goed onze rust pakken, zodat we morgen weer alles kunnen geven. Het is een belangrijke wedstrijd morgen.’
Robin: ‘Ik denk dat we wel een goede kans maken.’
Gregory: ‘Ik denk dat wij wel meer kwaliteiten hebben, dat we kunnen winnen als we alles geven. Als we ons van onze beste kant laten zien dan gaan we morgen winnen.’