Nederlands

PSV begint sterk aan de Otten Cup

PSV begint deze editie van de Otten Cup met een wedstrijd tegen Paris Saint Germain. Al vanaf de eerste minuut was het PSV dat druk zette op de Franse verdedigers en zo elke keer weer snel de bal veroverde. Dit resulteerde al snel in een paar mogelijkheden. De Fransen konden er niet veel tegenover zetten.

Uit een afgeslagen aanval was het uiteindelijk Steven Theunissen die de bal hard onder in de rechterhoek schoot. PSV nam verdiend een voorsprong 1-0. Na het doelpunt bleef PSV doorgaan, maar tegen het einde van de eerste helft komt Paris Saint Germain wat beter onder de druk van PSV vandaan en krijgt het zelfs een kans op de gelijkmaker. De bal verdwijnt voorlangs het doel van PSV. Voor de rust word echter niet meer gescoord en zo gaat PSV met een 1-0 voorsprong rusten.

In de tweede helft neemt PSV weer het heft in handen en gaat op zoek naar de 2-0. Echt grote kansen komen er niet, totdat Mauro Ferreira dos Santos de bal krijgt, enkele tegenstanders passeert en de bal terug legt op Robin Schoonbrood. Deze schuift de bal achter de Franse doelman: 2-0. Enkele minuten later bokst de doelman van PSG de bal weg bij een hoekschop en deze wordt door Steven Theunissen in een keer op doel geschoten: 3-0. De tweede treffer van de verdediger van PSV. In het vervolg van de wedstrijd krijgt PSV nog wat mogelijkheden maar het lukt niet om nog eens te scoren.

De eindstand is dus 3-0 voor PSV. En zo begint PSV goed aan de 71e editie van de Otten Cup en neemt de leiding in poule B.